Comfortfood,  Salades,  Vlees

Gebakken rijst met krokant gehakt en komkommersalade

Yummy! Echt heel lekker dit gerechtje. Ik ben sowieso wel fan van de Oosterse keuken en haal er ontzettend veel inspiratie uit. Noedels, rijst, soep, curry, sushi, sashimi,.. Noem maar op. Als er sojasaus in zit, dan ben ik tevreden. I loooove me some sojasaus. Toen Kikkoman, bekend van de kwaliteitsvolle sojasauzen, me vroeg om een lekker receptje te ontwikkelen, moest ik dan ook geen twee keer nadenken. Uiteraard, graag!

Omdat sojasaus niet gewoon een saus is waar je je sushi in dipt, maar zo veel meer, ik herhaal ZO VEEL MEER, ben ik ermee aan de slag gegaan en ontwikkelde ik dit super lekker receptje. Geloof me, je gaat het willen proeven!

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de rijst:

125-150 g witte rijst, gekookt en afgekoeld

1/2 rode peper, versnipperd

2 el sojasaus

80 g diepvrieserwtjes, ontdooid

arachideolie

Voor het gehakt:

350 g varkensrunds gehakt

2 cm verse gember, geraspt

1 tl bruine suiker

sap 1/2 limoen

1 el sojasaus

peper

arachideolie

Voor de komkommersalade:

1 komkommer

2 el sojasaus

1 el rijstazijn

1 tl suiker

1 tl sesamolie

2 el sesamzaad

Bereiding:

Snijd de komkommer in de lengte in twee en lepel de zaadlijsten er losjes uit met een theelepel. Snijd in schijfjes zodat je halve maantjes krijgt en doe ze in een mengkom. Voeg de rest van de ingrediënten toe, meng en zet apart.

Verhit een scheutje arachideolie in een grote pan, voeg er het gehakt aan toe en bak aan. Giet eventueel overtollig vocht/vet weg zodat het gehakt echt krokant kan aanbakken. Wanneer het gehakt korstjes begint te krijgen, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng, laat nog twee minuten bakken en houd warm.

Verhit een scheutje arachideolie in een pan en voeg er de rode peper aan toe. Voeg een minuutje later de rijst toe en bak aan. Voeg twee minuten later de sojasaus toe en dan de erwtjes. Meng nog een keertje goed door.

Neem er twee mooie bowls bij. Verdeel er de rijst over, dan het gehakt en eindig met de komkommersalade.

TIP: Zowel warm als koud heel lekker!

Smakelijk,

Laurence

2 Comments

Laat een reactie achter op Katrien Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *