-
Skrei met risotto van waterkers en tomatencoulis
Toen ik zei tegen mijn man dat ik nog skrei moest gaan halen in de Delhaize, liep hij meteen richting de groenten toen we binnenkwamen. ‘Is dat geen soort prei?’ Ik sleurde hem meteen maar richting visafdeling om hem te tonen wat het daadwerkelijk is. Een lekker stukje vis dus. Een echt seizoensproduct en ook wel ‘love fish’ genoemd, want…
-
Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie
Een hartverwarmende ovenschotel, deze ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie. Ik vind ovenschotels alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even…
-
Zeebaarsfilet met een korstje van noten en een venkel-granaatappelsalade
Laten we het even over lange titels hebben. Vinden we ze tof of net vervelend? Ik weet het zo meteen niet. Soms denk ik, houd het kort en noem het ‘Vis met een korstje van noten’ en dan zullen de mensen op de foto zelf wel zien dat er een salade bij geserveerd wordt. Aan de andere kant vind ik…
-
Komkommer-radijs salade met miso zalm
Miso, Miso,.. me so happy. Het is een top ingrediënt, een smaakmaker. Je maakt er in een wip een lekkere bouillon mee, maar je kan het, zoals bij deze bewezen, ook gebruiken als marinade voor je vis. Gepaard met deze Oosterse komkommer-radijs salade is het een verrukkelijk gerecht, dat je vrij gemakkelijk op tafel zet. Dat ik nooit al te…
-
Spaghetti met vis, zeekraal en prosciutto
Zoals jullie weten, kan ik af en toe geweldig genieten van een lekkere pasta. Wanneer het nogal warm is, mag dat gerust een lichte pasta zijn. Eentje met frisse smaken. Geen spek en room, wel vis en olijfolie. Om even kort door de bocht te gaan. Van deze pasta had ik op voorhand wel een idee, maar hij werd eigenlijk…
-
Salade met makreel en bloedappelsien
Van dit receptje postte ik al een preview op Instagram en deze viel zeker en vast in de smaak bij jullie. Ik ga jullie dus niet langer in spanning houden, maar zet bij deze het recept online. Het is een simpele, frisse en voedzame salade, die er bovendien ook nog eens erg mooi uitziet. Ik vind bloedappelsien over het algemeen…
-
Viskoekjes met een Oosterse salade
Ik ben fan van koekjes. Het is één van mijn favoriete dingen om te bakken. Koekjes, koekjes, koekjes. Heerlijk! Als ik dan eens koekjes als hoofdgerecht moet eten, ja, dan ben ik daar natuurlijk niet rouwig om. Wie zou dat wel zijn? Natuurlijk zijn het geen zoete koekjes, maar zoute koekjes. ZO erg is het nu ook weer niet gesteld…
-
Quinoa met zeekraal, waterkers en gelakte zalm
Een tijdje geleden ging ik uiteten in Fiskebar in Antwerpen. Het hoofdgerecht dat ik daar at, warme quinoasalade met gegrilde zeebaars, inspireerde me voor dit gerecht. Een gezonde, voedzame en vullende maaltijd, met een voldaan en goed gevoel nadien. Dat is wat elke maaltijd je zou moeten bieden. Eten zou je moeten gelukkig maken en een goed gevoel moeten geven.…
-
Zoete aardappelpuree met feta en peterselie, vis en wortelnoedels
Zoete aardappel is voor mij persoonlijk echt een topper. Het is mijn go-to aardappelvervanger en je kan er zoveel leuke dingen mee doen. Puree, frietjes, gratin, als groentje bij de wok, smeuïge soep,… De mogelijkheden zijn eindeloos. Het combineert ook goed met zowel vlees, vis als kaas en met verschillende soorten kruiden en noten. Eigenlijk wil ik zeggen dat de…
-
Aubergine Puttanesca
Jullie kennen de befaamde ‘Spaghetti Puttanesca’ vast wel. Het is een eerder zout pastagerecht met ansjovis, kappers, zwarte olijven,… Ik maak hem regelmatig klaar op een vrijdagavond. Dé avond dat wij nooit echt een bepaald gerecht op de planning hebben staan en vaak een lekker pastaatje in elkaar flansen. Aangezien ik zo goed als altijd kappers, ansjovis, tonijn,.. in huis…