Wraps met hummus en halloumi
Ik heb een heerlijke en vegetarische lunch (of hoofdgerecht, de keuze is volledig aan jou) voor jullie. Ik maakte namelijk deze wraps met hummus en halloumi klaar. Een lekker gerechtje dat snel klaar is, gemakkelijk om te maken, niet teveel ingrediënten bevat en gewoon yummie is. Bovendien is het gezond en voedzaam. Ideaal ook om te eten na een stevige workout.
Over halloumi gesproken, I love it! Je kan die kaas grillen tegen de sterren op en hij verpinkt niet. Hij blijft mooi vast en is gewoon zo lekker. Bovendien is het gemaakt van schapen- en geitenmelk wat lichter verteerbaar is dan koemelk. Voor sommigen waarschijnlijk niet onbelangrijk. Halloumi is niet te straf, maar ook niet te zwakjes van smaak. Gewoon echt heel lekker. Ik at het met veel verschillende groentjes en pikante hummus. Gewoon top, beloofd.
Benodigdheden, voor 2 personen:
4 medium tortillavellen
1 blok halloumi (200 g)
pakje pikante hummus of hummus naar keuze
gemengde sla
enkele radijsjes
cashewnoten
enkele kerstomaten
1/2e rode ui
Bereiding:
Snijd de halloumi in dikke plakken, de radijzen in schijfjes, de rode ui in halve ringen en de kerstomaten in vier. Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en snijd grof.
Verhit een grillpan op het vuur totdat deze erg heet is. Grill er de halloumi in aan tot deze goudbruine streepjes krijgt en wat zachter wordt.
Smeer ondertussen een eetlepel hummus uit over elke tortilla en verdeel daarover de sla. Leg er de plakjes halloumi op, gevolgd door de radijzen, cashewnoten, ui en kerstomaten. Rol op, snijd doormidden en serveer.
Tips:
- De rode ui kan perfect vervangen worden door lente-ui.
- Als je niet zo graag cashewnoten eet, kan je deze vervangen door geroosterde amandelen.
- Voorbereiding: Ik testte het uit en maakte deze wraps ’s middags klaar om ’s avonds op te eten en ze waren nog heel lekker! Husband at er de volgende dag nog van en toen waren ze zeker nog niet wak geworden en nog altijd lekker. Je kan deze dus ’s morgens maken om ’s middags op het werk op te eten.
- Ik raad bij dit gerecht een pikante hummus aan omdat dit perfect bij de zachte smaak van de halloumi past. Ik koos sriracha hummus in de winkel, maar kies gerust wat voorhanden is en wat je lekker vindt.
Enjoy!
Laurence
Wil je graag weten of ik nog zo’n gemakkelijke lunchgerechtjes voor jullie in petto heb? Check dan zeker eens deze bagel met healthy kipsalade of deze snelle en gezonde sobanoedelsalade. Je kan me natuurlijk ook nog altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Wraps met hummus en halloumi
Ingrediënten
- 4 tortillavellen medium
- 200 g halloumi
- 4-6 el hummus naar keuze
- 2 handjes gemengde sla
- 6 radijzen in schijfjes
- 8 kerstomaten in vier gesneden
- 50 g cashewnoten geroosterd, grof gehakt
- 1/2 rode ui in halve ringen
Instructies
- Snijd de halloumi in dikke plakken en verhit een grillpan tot deze erg heet is. Grill er de halloumi in aan totdat deze goudbruine streepjes heeft aan beide kanten.
- Smeer over elke tortilla een flinke el hummus uit (ik nam pikante sriracha hummus) en leg daarop wat sla.
- Verdeel daarover de halloumi, gevolgd door de radijzen, rode ui, kerstomaten en cashewnoten.
- Plooi toe, snijd doormidden en serveer.
8 Comments
Pingback:
Barbara
Deze middag klaargemaakt om iets lichts te eten na 3 dagen kerstdinners. De zoon is vegetariër en was blij dat we rekening met hem hielden, maar ook de zus en de papa waren enthousiast. Komt zeker op mijn lijstje van snelle en gemakkelijke lunchgerechtjes!!
As Cooked By Ginger
Hoe leuk om te horen! Inderdaad, na een paar dagen aan een stuk uitgebreide diners, kan een licht gerechtje zo goed smaken!
Manon
Echt een heel lekker receptje! Simpel maar toch vernieuwend en origineel. Zal snel nog eens op het menu staan 😊 ook handig dat je de wraps op voorhand kan maken!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Doet me plezier 🙂
Ann-Sophie Beernaert
heel lekker recept – zelfs mijn vriend (enorme vleeseter) heeft het gesmaakt!
dankjewel om dit te delen! 🙂
As Cooked By Ginger
Dat is pas leuk om te horen, dat het zelfs een echte vleeseter kon bekoren 🙂
Pingback: