Salade van geroosterde appel, courgette en geitenkaas
Bonjour! Laten we het even over fruit in je eten hebben. Voor mij is dit de regel:
Is de maaltijd warm dan liefst fruit-arm, is de maaltijd koud dan doe je met fruit niets fout’.
Ik wil géén warm fruit in mijn warme maaltijden. Nope, nee, niet doen. In mijn salades en koude gerechten daarentegen. Gimme gimme gimme! Daarom ben ik dan ook even los gegaan bij deze salade. Appel én rode bessen. Ik durf dat. En weet je wat, het is superlekker met de sterke smaak van geitenkaas. Héérlijk!
Om toch nog even dat laatste zomerse gerechtje op tafel te zetten met alvast een paar herfstachtige toetsen…
Benodigdheden, voor 2 personen:
1 courgette
2 appels, geen te zure, daar zorgen de rode besjes al voor
handvol rucola
1 rolletje geitenkaas
handvol walnoten
handvol rode besjes
handje pompoenpitten
balsamicocrème
peper, zout, oregano, tijm
olijfolie
Bereiding:
Snijd de courgette in schijfjes en smeer ze in met olijfolie. Kruid met zout, oregano en tijm. Grill ze tot ze gaar zijn en een mooi goudbruin patroon hebben. Verdeel over twee borden.
Snijd de appels in cirkels en verwijder het klokkenhuis. Ik heb daar ook niet zo’n dingetje voor. Ik sneed de appels in schijfjes en sneed vervolgens uit elke cirkel apart het klokkenhuisje. Grill tot ze gaar zijn en verdeel over de courgette.
Snijd de geitenkaas in schijfjes en verdeel. Voeg vervolgens enkele blaadjes rucola toe. Verdeel er nu de walnoten en pompoenpitten over en als laatste de rode besjes.
Werk af met balsamicocrème.
ZO LEKKER! ZO GEZOND! ZO ALLES!
Laurence
3 Comments
Pingback:
Anaïs
Super lekker, veelzijdig, snel en ideaal gerecht voor de herfst!
As Cooked By Ginger
Dankjewel, zo leuk te horen!