Weekendje Weg

Leuke culinaire uitstappen in België

Hallo allemaal! Vandaag gaan we het even hebben over enkele leuke hotspots in België. Inspiratie nodig voor een leuke uitstap? Komt ie!

Wij Vlamingen staan overal bekend als echte Bourgondiërs. We houden er van om geregeld eens goed te gaan eten of om nieuwe eetplekjes te ontdekken. Dat kunnen we niet ontkennen, hé. Ikzelf hecht veel belang aan mijn gezonde levensstijl, maar één van de manieren om deze vol te houden is af en toe eens goed zondigen. Hoe doen we dat? Door eens lekker op restaurant te gaan, natuurlijk!

Met handige hulpmiddeltjes zoals meneer google en talloze apps kun je al snel heel wat leuke plekken terugvinden waar je lekker kunt eten. Maar de leukste manier om nieuwe eetplekjes te ontdekken is nog altijd door er toevallig op te botsen en vervolgens te genieten van de aangename verrassing, toch? Zo af en toe bots je dan op een ware verborgen parel, héérlijk!

In heel wat steden kun je na wat zoeken al snel hele leuke plekjes vinden waar je echt super lekker kunt eten. In dit artikel geef ik jullie alvast enkele tips voor steden die een bezoekje waard zijn en waar je bovendien ook nog eens leuke foodspots kunt ontdekken.

Brugge: Geschiedenis én Food

De stad Brugge is een erg populaire stad bij zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. Vooral de oude gebouwen en de geschiedenis van de stad zorgen ervoor dat er jaarlijks heel wat toeristen op bezoek komen in Brugge. Maar naast de geschiedenis is Brugge ook de perfecte stad om eens lekker te gaan eten. In de vele smalle straatjes vind je talloze restaurants waar je met z’n tweetjes of met vrienden gezellig kunt tafelen. De restaurants variëren van erg budgetvriendelijke restaurants tot zeer klassevolle zaken met een sublieme keuken.

TAGCITY.jpg

Wanneer je in Brugge bent moet je zeker ook een bezoek brengen aan Choco-Story. Dit is een museum over alles wat met chocolade te maken heeft. Je leert er de geschiedenis van chocolade kennen, maar je kunt er ook deelnemen aan leuke workshop en natuurlijk kun je er ook chocolade proeven. Hoor ik daar ‘Chocolate Heaven’?

Brussel: Kuieren in de Dansaertwijk

Onze hoofdstad Brussel telt talloze leuke foodplekjes, maar waar je zeker eens een kijkje moet nemen is de Dansaertwijk en de omgeving rond het Sint-Katelijneplein. Deze buurt ligt op wandelafstand van de Grote Markt en de Beurs en is de buurt bij uitstek voor de hipsters onder ons. Zeker wanneer je er rondwandelt in het weekend merk je al gauw dat dit echt wel een leuke plek is om gezellig iets te drinken of te eten.

Erg leuk is de sfeer die er hangt op zondagvoormiddag. Heel veel mensen spreken er af op de hoek van Noordzee / Mer du Nord om er gezellig samen oesters te eten, ook tijdens de winterperiode! Superverse oesters, schaaldieren, garnaalkroketten, vishapjes, … Dit in combinatie met een glaasje witte wijn en leuk gezelschap? Ideaal voor een zondagmiddag, denk ik dan!

Gent: Proeven in de Holy Food Market

Misschien heb je er al wel eens van gehoord: de Holy Food Market. Een 17e-eeuwse kapel in Gent werd volledig omgetoverd tot een populaire culinaire bestemming. Je kunt er een echte foodie-reis maken door heel wat verschillende keukens zoals Japans, Thaïs, Russisch, Italiaans, … Kortom, je kunt er echt alles proeven en bovendien kun je er ook zelf aan de slag zoals het samenstellen van jouw eigen persoonlijke Magnum-ijsreep.

Tip: extra korting pakken doe je zo

Voor heel wat plaatsen kun je online goedkoop tickets kopen of kun je goedkoop een overnachting boeken via de website Tagcity. Naast mooie kortingen op overnachtingen, vind je er tevens leuke kortingscodes terug voor tal van food-gerelateerde webshops.

Ook de digitale klantenkaart FamilyCard.be helpt je een handje. Dit is een virtuele klantenkaart die je online kunt aanvragen. Eens je er een account hebt, dien je de kaart te activeren alvorens je een hotel boekt of een bestelling plaatst in een van de 842 deelnemende webshops. En zo spaar je een mooie korting bijeen die je nadien kan laten uitbetalen op je bankrekening.

Het regent tips vandaag!

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *