Weekendje Weg

Weekendje weg: Durbuy

Durbuy, de kleinste stad van de wereld en dat in ons Belgenlandje. Toch iets om fier op te zijn, hé. Toegegeven, Google beweert dat er nog enkele stadjes eventueel kanshebber op deze titel zouden zijn, maar dat negeren we gewoon even. Durbuy, dé kleinste stad van de wereld! En wij gingen er heen… Voornamelijk om het hotel en restaurant ‘Le Clos des Récollets’ te gaan ontdekken, maar we zouden onszelf niet zijn als we er niet gewoon een leuk weekendje van maakten. Dus dat deden we.

IMG_5561

Was ik even vergeten hoe gezellig Durbuy is! Ik ken het eigenlijk voornamelijk van bosklasse op school. Je weet wel, die week dat je met school op kamp gaat in het bos om te gaan rappellen, van death rides te glijden en andere avontuurlijke dingen te doen. Hoogzwanger leek het me niet meteen het beste idee om te gaan rappellen of één of andere berg te gaan beklimmen en met het hete weer was ook een lange wandeling door het bos gaan maken niet meteen mijn meest geliefde optie. DUS: het stadje verkennen en wat terrasjes doen dan maar. Klinkt toch ook geweldig, niet?

IMG_5558

We checkten in in hotel ‘Le Clos des Récollets’, een klein charmehotelletje in het midden van het centrum (al ligt alles in het centrum want Durbuy is écht heel klein). Het hotel is klein, charmant, mooi en authentiek. Met verzorgde, propere en mooie kamers waren we meteen op ons gemak. We dropten onze spullen en gingen een wandeling doorheen het stadje maken.

IMG_5554

Daar ben je natuurlijk relatief snel door, maar het is er zo gezellig. Met kleine winkeltjes die lokale producten verkopen en het ene gezellige barretje na het andere, is het er erg plezierig vertoeven. Met het mooie weer en het feit dat het een feestdag was, was er veel volk en zaten de terrasjes overvol, maar een plekje vinden, dat gaat je altijd lukken.

Na enkele winkeltjes binnen gewandeld te zijn, gingen we op een terrasje vertoeven. Een lokaal biertje en een bruiswater (nog 7 weken en ik kan ook een lokaal biertje bestellen, maar ik tel niet af, hoor) later, gingen we verder met onze wandeling. Je zit buiten het centrum al snel in de natuur. Met het mooiste groen, water, bruggen en kastelen is het er heerlijk om een lange wandeling te maken. Zeker doen!

IMG_5560

TIP: Je kan in Durbuy ook met de kano of kajak op de Ourthe varen of zelfs gaan raften (oh zo leuk!), maar ook minigolf, golf, fietsen, wandelen, klimmen,… behoren tot de mogelijkheden. Voor ieder wat wils dus.

Vervolgens even opfrissen op hotel en onze benen onder één van de tafeltjes van het gezellige terras van ‘Le Clos des Récollets’ schuiven. Klaar voor een heerlijk diner?

Je leest er hier alles over! Plus, alvast even een voorproefje. Ziet het er niet heerlijk uit?

IMG_5551

Durbuy, misschien wel het kleinste stadje van de wereld, maar er valt zeker niet het minste te beleven. Gezelligheid troef en voor ieder wat wils als het op leuke activiteiten aankomt.

Groetjes,

Laurence

IMG_5555

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *