Gezonde pastasalade met spinazie en feta
Een lekkere en gezonde zomerse pastasalade, dat smaakt altijd. Een fris glaasje witte wijn erbij, eventueel een stukje brood en we zijn aan het genieten. Deze koude pastasalade van orecchiette, spinazie, feta en zwarte olijven is geïnspireerd op een receptje dat ik vond op de website van Delhaize, met name dit recept. Het is simpel om te maken en ziet er lekker uit, dus ik dacht: die maak ik!
Wist je dat? Delhaize heel veel receptinspiratie biedt, zowel online als via hun prachtig magazine. Binnenkort kan je in het magazine trouwens een heerlijk ‘back to school’ lunchgerechtje van mij verwachten.
Deze pastasalade gaat heel goed smaken op een zomerse avond, wanneer je nog aan het nagenieten bent van een leuke dag in de zon. Ook voor op vakantie is het een ideaal gerechtje. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken zodat je ’s avonds gewoon je benen onder tafel kan schuiven. Genieten met een grote G.
Benodigdheden, voor 4 personen:
250 g orecchiette
100 g jonge spinazie
20 tal zwarte olijven
4 el pijnboompitten
200 g feta
15 tal kerstomaten
1 tomaat
12 blaadjes verse basilicum
Sap ½ citroen
Olijfolie
Peper, zout
Bereiding:
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water totdat de pasta koud is. Doe deze in een grote mengkom.
Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen. Halveer de kerstomaten en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de feta ook in blokjes. Voeg de pijnboompitten, kerstomaten, tomatenblokjes en feta toe aan de pasta. Versnipper vervolgens de basilicum en voeg toe, samen met de spinazie. Voeg de olijven toe en meng alles goed door elkaar.
Besprenkel met het citroensap en olijfolie en kruid met peper en zout. Meng nog eens en serveer deze gezonde zomerse pastasalade.
TIP: Je kan hier perfect gegrilde kip, gekruide scampi’s of spekjes aan toevoegen. Lekker om te eten met een stukje brood.
Smakelijk,
Laurence
Psst, zin gekregen in lekkere pastasalades? Check dan zeker ook deze simpele, maar lekkere salade met basilicum en mozzarella of deze met tonijn en groentjes.
Pastasalade met spinazie en feta
Ingrediënten
- 250 g orecchiette
- 100 g jonge spinazie
- 20 tal zwarte olijven
- 4 el pijnboompitten geroosterd
- 200 g feta
- 15 tal kerstomaten
- 1 tomaat
- 12 blaadjes basilicum versnipperd
- 1/2 citroen
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water totdat de pasta koud is. Doe deze in een grote mengkom.
- Halveer de kerstomaten en snijd de tomaat en feta in blokjes. Voeg samen met de pijnboompitten toe aan de pasta.
- Voeg de basilicum, spinazie en olijven ook toe aan de salade en meng goed.
- Besprenkel met het sap van de halve citroen en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles door elkaar.
- Serveer!
Notities
- Serveer met geroosterd brood of brood naar keuze
- De salade is ook lekker met een stukje gegrilde kip, een gekruid scampispiesje of spekjes.
12 Comments
Lynn
Wat een zalig gerechtje ! Dankjewel voor dit geweldig receptje.
As Cooked By Ginger
Jij bedankt voor de leuke reactie! Word ik vrolijk van 😉
Pingback:
Pingback:
Kim
Perfect gerecht bij warm weer én ideale lunch de dag nadien!
As Cooked By Ginger
Helemaal waar! Bedankt voor je fijne reactie!
Pingback:
Pingback:
Debbie
Lekker frisse pastasalade! Scoort hier thuis heel goed! 🥰
Love al je recepten eigenlijk 😘
As Cooked By Ginger
Yayyy! Zo fijn om te lezen 🙂
An
Super fris gerecht voor een warme zonnedag. Ideaal met een op de bbq gegrilde scampi erbij 👌
As Cooked By Ginger
Hmm ja, ideale combinatie met de scampi’s erbij!