Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Gezonde pastasalade met spinazie en feta

Een lekkere en gezonde zomerse pastasalade, dat smaakt altijd. Een fris glaasje witte wijn erbij, eventueel een stukje brood en we zijn aan het genieten. Deze koude pastasalade van orecchiette, spinazie, feta en zwarte olijven is geïnspireerd op een receptje dat ik vond op de website van Delhaize, met name dit recept. Het is simpel om te maken en ziet er lekker uit, dus ik dacht: die maak ik!

Wist je dat? Delhaize heel veel receptinspiratie biedt, zowel online als via hun prachtig magazine. Binnenkort kan je in het magazine trouwens een heerlijk ‘back to school’ lunchgerechtje van mij verwachten.

Deze pastasalade gaat heel goed smaken op een zomerse avond, wanneer je nog aan het nagenieten bent van een leuke dag in de zon. Ook voor op vakantie is het een ideaal gerechtje. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken zodat je ’s avonds gewoon je benen onder tafel kan schuiven. Genieten met een grote G. 

Benodigdheden, voor 4 personen: 

250 g orecchiette

100 g jonge spinazie

20 tal zwarte olijven

4 el pijnboompitten

200 g feta 

15 tal kerstomaten

1 tomaat

12 blaadjes verse basilicum

Sap ½ citroen

Olijfolie

Peper, zout

Bereiding:

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water totdat de pasta koud is. Doe deze in een grote mengkom. 

Rooster de pijnboompitten goudbruin en laat afkoelen. Halveer de kerstomaten en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de feta ook in blokjes. Voeg de pijnboompitten, kerstomaten, tomatenblokjes en feta toe aan de pasta. Versnipper vervolgens de basilicum en voeg toe, samen met de spinazie. Voeg de olijven toe en meng alles goed door elkaar.

Besprenkel met het citroensap en olijfolie en kruid met peper en zout. Meng nog eens en serveer deze gezonde zomerse pastasalade.  

TIP: Je kan hier perfect gegrilde kip, gekruide scampi’s of spekjes aan toevoegen. Lekker om te eten met een stukje brood. 

Smakelijk,

Laurence

Psst, zin gekregen in lekkere pastasalades? Check dan zeker ook deze simpele, maar lekkere salade met basilicum en mozzarella of deze met tonijn en groentjes.

Pastasalade met spinazie en feta

As Cooked By Ginger
Een frisse pastasalade met spinazie, feta en olijven. De salade bevat weinig ingrediënten, is gemakkelijk te maken en is super lekker. Heerlijk op een warme zomeravond!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g orecchiette
  • 100 g jonge spinazie
  • 20 tal zwarte olijven
  • 4 el pijnboompitten geroosterd
  • 200 g feta
  • 15 tal kerstomaten
  • 1 tomaat
  • 12 blaadjes basilicum versnipperd
  • 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water totdat de pasta koud is. Doe deze in een grote mengkom.
  • Halveer de kerstomaten en snijd de tomaat en feta in blokjes. Voeg samen met de pijnboompitten toe aan de pasta.
  • Voeg de basilicum, spinazie en olijven ook toe aan de salade en meng goed.
  • Besprenkel met het sap van de halve citroen en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper en zout en hussel alles door elkaar.
  • Serveer!

Notities

  • Serveer met geroosterd brood of brood naar keuze
  • De salade is ook lekker met een stukje gegrilde kip, een gekruid scampispiesje of spekjes.
Trefwoord Gezond, Kerstomaten, Olijven, Pasta, Spinazie

12 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept