Linguine met tomaat en witte bonen
Deze linguine met tomaat en witte bonen is een topper van een hoofdgerecht. Licht, veggie, gezond, voedzaam en oh zo lekker. Oh en goedkoop, dat is ook altijd mooi meegenomen. Toch?
Tomaat, spinazie & witte bonen
Een combinatie die je niet meteen aan pasta zou linken misschien, maar die wel heel erg geslaagd is. Dit gerecht is zo eentje voor op een gezellige vrijdagavond, maar kan perfect door de week op het menu gezet worden want hij is letterlijk klaar op 20 minuten. Daar hou ik van, van zo’n gerechtjes.
Het wordt hier alvast een gerecht dat regelmatig zal terugkeren, want niet alleen wij waren er zot van, zelfs de kindjes hebben er goed van gegeten. FEEST!
Witte bonen
Ik gebruik de witte bonen van HAK, die werden onlangs in een nieuw jasje gestoken en zien er super tof uit. De verpakking is handig stapelbaar nu in de kast, wat ik wel een dikke plus vind. Witte bonen zijn vrij neutraal van smaak, waardoor je ze op veel verschillende manieren kunt gebruiken en zo gemakkelijk extra voedingsstoffen aan je maaltijden kan toevoegen. Zo zijn ze rijk aan eiwitten en vezels. Je kan ze inzetten als vervanger van vlees of vis.
Zullen we aan de slag gaan? Komt ie!
Wat heb je nodig?
- Linguine: een super lekkere pasta voor dit gerecht
- Witte bonen: ik gebruik dus deze
- Kerstomaten
- Basilicum: gedroogde
- Verse spinazie
- Parmezaan
Wat moet je doen?
Deze pasta is zo fijn om te maken, voornamelijk omdat hij zo snel klaar is. Het staat in een handomdraai op tafel. Je start best met het voorbereiden van alle ingrediënten. Breng water aan de kook voor de pasta. Halveer de kerstomaten, giet de witte bonen af en vang op in een zeef om uit te lekken. Zet de rest van de ingrediënten klaar.
Begin de pasta te koken en wanneer deze nog een 6tal minuten moet opstaan, smelt je een klontje boter en scheutje olijfolie in een grote pan met hoge randen.
Opmerking: Het is belangrijk dat je niet te zuinig bent met je boter en olijfolie. Boter gaat je saus binden en olijfolie gaat het wat volume geven. Dit hebben we nodig om voldoende saus te creëren.
Doe de kerstomaten in de pan en kruid stevig met peper en zout en met de basilicum. Wanneer de tomaatjes wak worden, voeg je de spinazie toe. Laat deze volledig slinken en voeg dan de witte bonen toe en een flinke scheut van het kookvocht van de pasta (vergeet dit water niet te zouten). Laat even binden tot een saus.
Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Meng goed. Verdeel over twee borden en werk af met parmezaan. Super lekker!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Voorbereiding is key: Zet alle ingrediënten op voorhand klaar zodat je vlot kan door koken. Zo staat dit gerecht op een kwartiertje op tafel.
- Linguine: Ik vind linguine echt de perfecte pasta voor dit gerecht. Hij is fijn, maar heeft toch nog een stevige bite, wat een fijn contrast geeft met de witte bonen.
- Op voorhand maken: Dat kan maar deze pasta is het lekkerst à la minute. Hij is ook zo snel klaar, dat het niet erg is om hem op het moment zelf te maken. Als je hem toch volledig op voorhand maakt, voeg dan een scheutje water, restje kookvocht van de pasta, bouillon of klontje boter of scheutje olijfolie toe voor je hem opwarmt. Dit om de pasta terug wat smeuïger te maken.
- Bewaren: Je kan deze linguine met tomaat en witte bonen drie dagen bewaren in de koelkast.
Smakelijk!
Zin in meer snelle pasta’s? Check dan zeker eens deze lekkere gerechten.
- Pasta met rode pesto en spekjes
- Ravioli met boschampignons
- Orzo met kip en citroen
- Macaroni met scampi en broccoli
- Penne met kip en pesto
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Linguine met tomaat en witte bonen
Ingrediënten
- 230 g linguine
- 30 g boter
- 2-3 el olijfolie
- 450 g kerstomaten gehalveerd
- 1 tl basilicum
- 250 g verse spinazie
- 230 g witte bonen (=uitgelekt gewicht)
- parmezaan
- peper, zout
Instructies
- Breng water aan de kook voor de pasta. Voeg voldoende zout toe aan het water.
- Zet alle ingrediënten klaar en begin met het koken van de linguine.
- Verhit vervolgens de boter en olijfolie in een grote pan met hoge randen.
- Voeg de kerstomaten toe en kruid met peper, zout en de basilicum.
- Wanneer de tomaten wak geworden zijn, voeg je de spinazie toe. Laat volledig slinken en voeg dan de witte bonen toe, samen met ongeveer een halve pollepel kookvocht van de pasta.
- Laat binden tot een sausje, giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Meng heel goed.
- Verdeel over twee borden en werk af met peper en geraspte parmezaan. Smakelijk!
4 Comments
Els Cartuyvels
Alweer een heerlijk gerecht! Heel eenvoudig, heel snel. Ideale na een vermoeiende werkdag.
Ann
Heerlijk 🤤! Makkelijk te bereiden. Ready in no time!
Pingback:
Pingback: