Ga terug

Linguine met tomaat en witte bonen

As Cooked By Ginger
Deze linguine met tomaat en witte bonen is een toppertje van jewelste. Zeer weinig ingrediënten en toch heel erg smaakvol. Love it!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 230 g linguine
  • 30 g boter
  • 2-3 el olijfolie
  • 450 g kerstomaten gehalveerd
  • 1 tl basilicum
  • 250 g verse spinazie
  • 230 g witte bonen (=uitgelekt gewicht)
  • parmezaan
  • peper, zout

Instructies
 

  • Breng water aan de kook voor de pasta. Voeg voldoende zout toe aan het water.
  • Zet alle ingrediënten klaar en begin met het koken van de linguine.
  • Verhit vervolgens de boter en olijfolie in een grote pan met hoge randen.
  • Voeg de kerstomaten toe en kruid met peper, zout en de basilicum.
  • Wanneer de tomaten wak geworden zijn, voeg je de spinazie toe. Laat volledig slinken en voeg dan de witte bonen toe, samen met ongeveer een halve pollepel kookvocht van de pasta.
  • Laat binden tot een sausje, giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Meng heel goed.
  • Verdeel over twee borden en werk af met peper en geraspte parmezaan. Smakelijk!
Trefwoord Pasta, Witte bonen