Volkoren pasta met courgette en scampi
Volkoren pasta met courgette en scampi. Hallo, allemaal! Vandaag heb ik een lekker gezond en voedzaam gerechtje voor jullie. Volkoren pasta met courgette en scampi. Stevig gekruide scampi’s, courgette in noedels gespiraliseerd en verse kerstomaatjes. Meer heeft een mens niet nodig om simpele, volkoren spaghetti om te toveren tot een heerlijke en gezonde maaltijd.
Gezond & voedzaam
Deze volkoren pasta met courgette en scampi is gezond, voedzaam en super lekker. Bovendien is hij gemakkelijk te maken en als je hem goed voorbereidt, staat hij in 10 minuutjes op tafel. Yay!
Wat heb je nodig?
- Volkoren spaghetti: Of een andere volkoren pasta naar keuze
- Courgette
- Scampi’s
- Kerstomaten
- Lente-ui
- Kruiden: Currypoeder, paprikapoeder, chilipoeder, tijm
- Optioneel: Parmezaan
Wat moet je doen?
Je begint het best met alle ingrediënten voor te bereiden en klaar te zetten. Vanaf dan gaat alles de pan in en ben je heel snel klaar.
De voorbereidingen zijn de volgende. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking, giet af en zet apart. Giet er eventueel een scheutje olijfolie bij zodat de pasta niet gaat plakken. Pel de scampi’s en overgiet met wat olijfolie en de kruiden die in de ingrediëntenlijst staan. Hoeveelheid naar smaak.
Halveer de kerstomaten, snijd de lente-ui in ringen en spiraliseer de courgette met een spiraalsnijder.
Alles staat nu klaar. Neem er vervolgens een grote pan bij en bak er de scampi’s in aan. Voeg na enkele minuten, als de scampi’s aan beide kanten aangebakken zijn, de lente-ui en kerstomaten toe. Kruid stevig met peper en zout. Roerbak tot de tomaatjes wak worden en een sausje beginnen te vormen. Voeg de courgette toe en laat kort meebakken. Laat het vocht dat uit de courgette komt een beetje weg koken.
Voeg als laatste de pasta toe en meng goed. Kruid eventueel bij. Schep op en werk af met parmezaan. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Receptaanpassing: Dit recept was eerst zonder pasta en met extra courgettenoedels. Van tijd tot tijd herbekijk ik oude recepten en ik vond dat enkel courgettenoedels zorgt voor een te lichte maaltijd. Ik zou het dan eerder als lunch eten met een stukje brood bij. Het is nog altijd een super lekker receptje zonder de pasta dus weet dat je voor dit gerecht ook extra courgette ipv pasta kan toevoegen.
- Spiraalsnijder: Heb je geen spiraalsnijder? Geen paniek. Maak slierten met de dunschiller die je in fijnere slierten snijdt of bak de courgette gewoon in blokjes aan. Alles kan!
- Kruiden: Ik koos voor kruiden die ik zelf lekker vind bij scampi’s, maar je kan gerust voor andere kruiden kiezen. Zolang je er voldoende smaak aan toevoegt, zit je goed.
- Kerstomaten: Als ze het toevallig zouden hebben in de winkel, is het leuk om met verschillende kleurtjes van kerstomaten te werken.
- Voorbereiding: Je kan de pasta al op voorhand koken en in de koelkast zetten met wat olijfolie eronder. Je kan de scampi’s al marineren, de courgette spiraliseren en de kerstomaten en lente-ui snijden. Als je dit allemaal klaar zet in de koelkast, ben je in 10 minuten aan het eten.
- Bewaren: Dit gerecht blijft nog 2 dagen goed in de koelkast.
Zin in meer gezonde pastagerechten? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze lekkere gerechten.
- Groene pastasalade
- Pasta met geroosterde tomatensaus en courgette
- Groene erwtjespasta met kip en spinazie
- Orzo met kip en citroen
- Pasta met champignons en spinazie
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Volkoren pasta met courgette en scampi
Equipment
- 1 spiraalsnijder
Ingrediënten
- 130 g volkoren pasta
- 18 scampi's ontdooid, gepeld
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 1 snufje chilipoeder
- 1/2 tl tijm
- 1 courgette in slierten
- 30 kerstomaten gehalveerd
- 2 stengels lente-ui in ringen
- geraspte parmezaan
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Giet olijfolie bij de scampi's en voeg er het paprikapoeder, currypoeder, chilipoeder en de tijm bij. Kruid met peper en zout en zet apart.
- Zet de rest van de groentjes klaar. Spiraliseer de courgette, halveer de kerstomaten en snijd de lente-ui in ringen.
- Neem er een grote pan bij en bak er de scampi's in aan. Wanneer deze aan beide kanten goudbruin zijn, voeg dan de kerstomaten en lente-ui toe. Kruid met peper en zout.
- Bak totdat de tomaatjes wak worden en voeg dan de courgette toe. Bak stevig aan en laat een beetje van het vocht weg koken.
- Voeg de pasta toe en meng goed. Kruid eventueel bij.
- Schep op, werk af met parmezaan en laat het smaken.
8 Comments
Micheline
Mmmm.. dat gaat hier getest worden!
Tip: tupperware heeft iets voor courgetti 😉 (niet goedkoop, maar wel heel goed)
As Cooked By Ginger
Super!
Ik heb al eventjes een heel simpele en goedkope spiraalsnijder aangeschaft gelukkig 😀 Maar bedankt voor de tip!
Groetjes,
Laurence
Tonny van Leeuwen
Heb vanavond dit gerecht klaar gemaakt. WOW wat was dat lekker!!
Mijn man zei: is dit niet wat voor als we bezoek krijgen. Dus zo lekker was het.
Ik ga zeker nog recepten van je proberen.
As Cooked By Ginger
Geweldig! Heel fijn dat het zo gesmaakt heeft!
Evi
Supersimpel en superlekker gerechtje. Perfecte comfortfood voor op een druilerige zondag en door iedereen hier gesmaakt!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Fijn te horen 🙂
Pingback:
Pingback: