-
Gnocchi alla Vodka
Deze gnocchi alla vodka is een geweldig eenpansgerecht dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Een perfect gerechtje om doorheen de werkweek op je menu te zetten. Al gaat het zeker ook smaken in het weekend of is het een fijn gerechtje om voor gasten te maken. Als ze graag gnocchi eten tenminste. Een toppertje, waarom? Voor deze gnocchi…
-
Curry met kip en ananas
Wat een heerlijk eenpansgerecht, deze curry met kip en ananas. Meestal moet je me niet komen wakker maken voor warm fruit in hartige gerechten maar voor deze curry mag je dat absoluut wel doen! Wat maakt hem dan zo lekker? De combinatie van de zoute, krachtige rode curry, zachte zomergroentjes en zoete ananas zorgen voor een heel lekker geheel. Het…
-
Risotto van tomaat en aubergine
Risotto van tomaat en aubergine. Een risotto kan van tijd tot tijd toch echt wel goed smaken. Het is geen gerecht dat ik regelmatig op het menu zet, maar als ik het nog eens klaar maak… Yum! Vroeger lukte het me nooit goed om risotto te maken, ondanks dat het eigenlijk zo’n simpel gerecht is. Het schrok me altijd een…
-
Orzo met kip en citroen
Een eenpansgerecht om U tegen te zeggen, deze orzo met kip en citroen. Je kan gewoon alles lekker in één pan klaarmaken en het gerecht staat in 20 minuten op tafel. Wat wilt een mens nog meer. Het is een frisse pasta met lekker veel citroen, olijven en boerenkool. De boerenkool kan altijd vervangen worden door spinazie wanneer de boerenkool…
-
Kip cobbler
Oh la la, met deze kip cobbler zijn we alweer aan het eerste hoofdgerecht voor kerst aanbeland. Naar traditie maak ik altijd één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis voor jullie klaar. Aangezien het erg dure tijden zijn voor iedereen en we ons misschien geen duur stuk wild voor 20 personen kunnen permitteren, heb ik dit jaar extra…
-
Champignontaartjes
We zitten alweer aan het voorgerecht voor kerst met deze champignontaartjes. We hebben al twee lekkere, compleet verschillende hapjes achter de kiezen. Namelijk scampi’s met spek en guacamole en halloumi met veenbes en pistache. Tijd voor het voorgerecht! En het is een feestelijk voorgerechtje maar toch eentje dat gemakkelijk te maken is, niet veel ingrediënten nodig heeft, goedkoop is én…
-
Champignonsaus
Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…
-
Spinaziegratin
Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…
-
Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten
Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…
-
Eenpanspasta met kip en paprika
Hoe handig is een ‘one pot pasta’, zoals deze eenpanspasta met kip en paprika. Alles gaat gewoon in één grote pan en amper een kwartier later is je eten klaar. Love it! Er zijn honderd-en-één eenpanspasta gerechten, maar ik besloot om voor een combinatie van paprika, kip en cajun kruiden te gaan. Een smaakbommetje met een subtiele pikante nasmaak. Zo…