
Pasta met rode pesto en spekjes
Pasta met rode pesto en spekjes. Je kent ‘m wel: de typische, én overheerlijke pasta pesto. Een bepaalde soort pasta – ik kies meestal voor spirelli – met groene of rode pesto, spekjes, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Supersnel, makkelijk en altijd een succes. Maar soms mag het net dat tikkeltje meer zijn. Daarom geef ik je vandaag een heerlijke pasta pesto, met een paar extra ingrediënten, zodat je een verrassende twist aan deze klassieker geeft.
Lekker & goedkoop
Deze pasta pesto is niet alleen superlekker, maar ook budgetvriendelijk. In deze dure tijden is het zeker geen overbodige luxe als je lekker eten op tafel kan zetten dat niet te duur is. Bij Delhaize proberen ze in te spelen op deze noden en hebben ze gezorgd voor een uitgebreid gamma aan ‘Kleine Leeuwtjes’. Producten die aan een klein prijsje aangeboden worden, zoals rode pesto, spekblokjes,.. En met de SuperPlus kaart krijg je vaak extra kortingen, ook op gezonde producten. Zo wordt pasta pesto nóg toegankelijker voor iedereen!
Weekend food = Comfort food
Deze pasta pesto is een perfect gerecht voor een vrijdag- of zaterdagavond. Heerlijk comfortfood met een glaasje rode wijn erbij. Ja ja ja, om duimen en vingers van af te likken, niet? Vind ik toch.
Ik ben een grote pastaliefhebber. Liefst met een smaakvolle tomatensaus erbij. Ik eet ook véél vaker pasta met een tomatensaus, dan dat ik het met een zware roomsaus of kaassaus zal eten. Gewoon meer mijn ding. Je zal op de blog dan ook gemakkelijker een lichte pasta dan een zwaar pastagerecht tegenkomen, zoals deze heerlijke pasta pesto. Ieder zo zijn ding, hé. Komt ie!


Wat heb je nodig?
- Spaghetti: of een andere pasta naar keuze
- Rode pesto: jawel, een heel potje!
- Spekblokjes: Gerookt of gezouten, dat is naar keuze
- Rode peper: weglaten indien je niet graag spicy food eet
- Kerstomaten
- Tomaten
- Courgette
- Kruiden: Paprikapoeder, chilipoeder, oregano
- Pijnboompitten: geroosterd
- Verse basilicum
- Parmezaan

Wat moet je doen?
Het is een gemakkelijke maaltijd om te maken. Om te beginnen, start je best met het voorbereiden en klaarzetten van alle ingrediënten. Vervolgens begin je met het koken van je pasta. Tip: Vergeet niet om zout in het kookwater te doen en houd een glaasje kookwater apart voordat je de pasta afgiet.
Terwijl de pasta kookt, bereid je de ingrediënten voor. Halveer de kerstomaten, versnipper de rode peper en snijd de tomaten en courgette in kleine blokjes. Daarnaast rooster je de pijnboompitten goudbruin.
Daarna verhit je een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak je het spek en de rode peper aan. Na enkele minuten voeg je de courgette toe en kruid je met peper en zout, samen met het paprikapoeder, chilipoeder en oregano. Kruid gerust stevig.
Laat de courgette enkele minuten garen en voeg er vervolgens de tomaten en het potje pesto aan toe. Yes, het volledige potje. Laat inkoken tot een stevige saus en voeg indien nodig wat kookvocht toe (dat je apart hield van de pasta) om wat meer saus te creëren.
Tot slot voeg je de pasta toe en meng je alles goed.
Verdeel over twee borden en werk af met de pijnboompitten, parmezaan en verse basilicum. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Rode peper: Kan je weglaten, maar zorgt wel voor de nodige kick.
- Look & ui: Kan je gerust toevoegen, bak deze samen met het spek en rode peper.
- Op voorhand maken: Je kan deze pasta volledig op voorhand maken en koud eten of nadien opwarmen in de microgolfoven. Als je hem terug wilt opwarmen in de pan, voeg de pasta dan zeer al dente toe zodat deze niet te plat wordt na opnieuw opwarmen.
- Op voorhand maken: Zoals hierboven beschreven kan dat dus, maar de pasta is lekkerder à la minute. Je kan eventueel alle ingrediënten al gesneden klaarzetten en de pasta al koken en er wat olijfolie onder mengen zodat deze niet gaat plakken.
- Bewaren: Deze pasta blijft 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maximum nog één keer op nadat je hem gemaakt hebt. De pasta is ook lekker koud.
Smakelijk!
Zin in meer van dit? I got you!
- Eenpanspasta met kip en paprika
- Snelle pasta met geroosterde groentjes
- Volkoren pasta met courgette en scampi
- Pasta pesto met auberginebootjes
- Kip met parmezaan en tomatensaus
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Pasta met rode pesto en spekjes
Ingrediënten
- 250 g spaghetti
- 200 g spekblokjes
- 1/2 rode peper versnipperd
- 1/2 courgette in blokjes
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/4 tl chilipoeder of cayennepeper
- 2 tomaten in blokjes
- 1 potje rode pesto = 190 g
- 20 kerstomaten gehalveerd
- 40 g pijnboompitten geroosterd
- geraspte parmezaan
- verse basilicum
- olijfolie
- peper, zout
Instructies
- Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking en doe zeker zout in het water. Houd een glaasje kookvocht apart vooraleer je de pasta afgiet.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het spek en de rode peper in aan.
- Voeg na enkele minuten de courgette toe. Kruid stevig met peper en zout en het paprikapoeder, oregano en chilipoeder.
- Roerbak tot de courgette beetgaar is en voeg de tomatenblokjes en de rode pesto toe. Meng goed en zet het vuur wat lager. Laat indikken tot een saus. Giet er wat kookvocht van de pasta bij om de saus te binden.
- Voeg de kerstomaten toe en meng. Voeg de pasta toe en meng nog eens heel goed.
- Verdeel over twee borden en werk af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan en basilicum. Smakelijk!


Aanbevolen

Bladerdeegtaart met Cambozola en vijgen
11 november 2024
Burger met radicchio en boschampignons
25 januari 2021
8 Comments
Leen
Super lekker gerechtje! En gemakkelijk. Gaat hier zeker nog op het menu verschijnen.
Franne
Super lekker receptje, bedankt! Ik heb veggie spekjes gebruikt, dat was heel goed gelukt!
As Cooked By Ginger
Oh fijn te horen!
Marieke
Was zeer lekker gisteren !! 😋😋
As Cooked By Ginger
Yaay! 🙂
Flo Scheuer
Net gedaan met smullen. Super lekker en eenvoudig. Heb wel kalkoenspekjes gebruikt daar ik gewone niet lust en maar half potje pesto gebruikt. Zeeeeeeker voor herhaling vatbaar 👍🏻👍🏻😋
Pingback:
Lise
Héél lekker dit gerechtje! Gaan we zeker nog eens maken. 🙂