Comfortfood,  Vis

Curry van vis en mango

Een regelrecht toppertje, deze curry van vis en mango. Ik ben een grote fan van curry’s. Kokosmelk, bouillon, currypasta,.. en experimenteren maar. Je kan met zoveel verschillende ingrediënten werken dat je eindeloze opties hebt. Je kiest een basis: vlees, vis, vegetarisch en dan de groentjes en kruiden die je erbij wilt doen. Een tijdje laten pruttelen op het vuur en klaar. De enige keuze die er dan nog rest, is welke soort quinoa, rijst of noedels je erbij wilt eten. Vandaag heb ik alvast weer een hele lekkere curry voor jullie. Hij smaakt een beetje zoeter door de mango die erin zit, maar dat combineert prachtig met de vis en schaaldieren. Kortom, de curry is heerlijk. Ik beloof het!

Wat heb je nodig?

  • Bruine rijst: Om bij de curry te serveren. Je kan ook voor naanbrood kiezen, of beide.
  • Kabeljauwfilet: Of kabeljauwhaasje.
  • Scampi’s: Zorg ervoor dat ze ontdooid zijn en dat je het darmkanaal verwijderd hebt.
  • Inktvisfilets: Dit vind je in de versafdeling of diepvriesafdeling van elk standaard grootwarenhuis.
  • Citroen: Want vis en citroen samen is gewoon de perfectie zelve.
  • Sambal: De hoeveelheid hiervan staat aangegeven, maar kan aangepast worden naar smaak.
  • Verse gember: Geraspt.
  • Gele currypasta: Dit kan je vinden bij de wereldkeuken producten in de winkel. Kan je geen gele vinden, dan is de rode variant de beste 2e keuze.
  • Mango: Zorg ervoor dat het een sappige, rijpe mango is, anders zal je geen smeuïge, romige saus ervan kunnen maken.
  • Kokosmelk: Uit blik.
  • Maïszetmeel: Kan vervangen worden door aardappelzetmeel of een ander bindmiddel dat je hebt staan.
  • Cashewnoten: Voor de afwerking, je kan deze alvast roosteren of geroosterd kopen.
  • Peterselie: Versnipperd, voor de afwerking.

Wat moet je doen?

Je brengt je rijst alvast aan de kook. Of je begint het water ervoor al aan de kook te brengen.

Dan mix je het sappige vruchtvlees van de mango met de kokosmelk en dit zet je eventjes apart.

Snijd de kabeljauw in grote stukken, pel de scampi’s (waarvan je het darmkanaal al verwijderd hebt) en snijd de inktvisfilets in ringen. Meng alles met citroensap en maïszetmeel. Vergeet niet stevig te kruiden met peper en zout.

Breng de rijst aan de kook als je dit nog niet gedaan had.

Bak de vis en schaaldieren. Haal uit de pan, voeg extra olijfolie toe en doe er de gember, sambal en currypasta in. Roerbak een minuutje en giet de mangosaus in de pan. Laat een klein half uurtje pruttelen op laag vuur en voeg dan de vis en schaaldieren terug toe.

Warm door. Serveer met de rijst en werk af met de geroosterde cashewnoten en peterselie. Zo lekker!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Rijst: Je kan perfect voor witte rijst gaan ipv bruine. Gebruik gewoon de rijst die je in huis hebt.
  • Afwerking: Werk ook eens af met geroosterde amandelschilfers en koriander. Sesamzaadjes zullen hier ook altijd lekker bij zijn.
  • Kabeljauw: Filet is doorgaans goedkoper dan haasje en aangezien je het niet puur eet, maar verwerkt in een sausje, zou ik zelf altijd voor de goedkopere variant gaan.
  • Op voorhand maken: Je kan dit gerecht volledig op voorhand maken en opwarmen in de microgolfoven.
  • Bewaren: Je kan deze curry van vis en mango enkel nog de dag nadien opeten. Vanaf dan niet meer.

Zin in een andere curry? Neem dan eens een kijkje bij deze gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Curry van vis en mango

As Cooked By Ginger
Een romige, zachte curry boordevol smaak. Schaaldieren, vis, mango en curry,.. een match made in heaven!
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen

Ingrediënten
  

Voor de curry

  • 150 g bruine rijst
  • 1 rijpe mango in grote blokjes
  • 400 ml kokosmelk 1 blik
  • 200 g kabeljauwfilet in grote blokjes
  • 12 scampi's ontdooid, ontdarmd, gepeld
  • 2 inktvisfilets in ringen gesneden
  • sap 1/2 citroen
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 1/4 tl sambal
  • 1 el gele currypasta
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 60 g cashewnoten geroosterd
  • 2-4 stengels peterselie

Instructies
 

  • Kook de bruine rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  • Mix de mango en kokosmelk in de blender tot een gladde saus. Zet apart.
  • Doe de kabeljauw, scampi's en inktvisringen in een mengkom. Voeg het citroensap en maïszetmeel toe, kruid stevig met peper en zout en meng goed.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de vis en schaaldieren in. Bak een vijftal minuten, zonder de vis te fel stuk te roeren en haal uit de pan.
  • Voeg extra olijfolie toe aan de pan en doe er meteen de gember, sambal en currypasta in. Bak 1 minuut en roer continu.
  • Giet de mangosaus erbij en meng. Breng aan de kook en laat 30 minuten pruttelen op middellaag vuur.
  • Giet ondertussen de rijst af en zet alles klaar voor de afwerking.
  • Voeg de vis en schaaldieren terug toe aan de pan en meng voorzichtig. Warm door.
  • Verdeel de rijst over twee borden en verdeel daarover de curry. Werk af met de cashewnoten en peterselie. Smakelijk!
Trefwoord Curry, Mango, Vis

14 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept