Grote pan met hoge randen met daarin volkoren pasta met courgettenoedels, een licht tomatensausje en kipgehaktballetjes. Afgewerkt met parmezaan en basilicum.
Comfortfood,  Gevogelte

Volkoren pasta met courgette en kipgehaktballetjes

Volkoren pasta met courgette en kipgehaktballetjes. Hallo allemaal, vandaag weer een gezond gerechtje want we gaan voor deze volkoren pasta met courgette en kipgehaktballetjes. Waarbij we een deel van de volkoren pasta vervangen door courgettenoedels. Hierdoor krijgen we een voedzame, gezonde en toch vullende maaltijd. Love it!

Courgettenoedels kan je echt voor alles gebruiken. In principe kan je ze gewoon als pasta-vervanger gebruiken en er hetzelfde gerecht mee maken als je met de pasta zou doen. Dat zou voor mij persoonlijk me wel niet verzadigd achter laten, dus ik werk vaak met 50% courgettenoedels, 50% (volkoren) pasta. Je moet het zeker eens proberen, echt lekker! Aan alle twijfelaars, ga een spiraalsnijder halen en probeer het gewoon eens. Veel kookplezier en laat het smaken!

Wat heb je nodig?

  • Courgette: een zo recht mogelijke als je hem gemakkelijk wilt kunnen spiraliseren
  • Volkoren spaghetti: of een andere pasta naar keuze die je lekker vindt
  • Kipgehakt: hiervoor heb je ook ei en paneermeel nodig
  • Tomaten: gewone tomaten en kerstomaten
  • Witte wijn: droge
  • Pijnboompitten
  • Verse basilicum
  • Kruiden: basilicum, oregano, bieslook en tijm
  • Parmezaan
  • Optioneel: rode pepervlokken

Wat moet je doen?

Meng het ei en paneermeel onder het gekruid kipgehakt en rol er balletjes van. Bak aan in boter en olijfolie. Korst aan op hoog vuur en laat verder garen op laag vuur.

Kook ondertussen de volkoren spaghetti in gezouten water. Houd wat kookvocht aan de kant voor de saus, giet de pasta af en zet apart.

Spiraliseer de courgette, snijd de tomaten in kleine blokjes en halveer de kerstomaten.

Haal de gare gehaktballen uit de pan en voeg wat extra olijfolie toe. Bak de kerstomaten en courgettenoedels aan op hoog vuur. Laat ze enkele minuten bakken zodat de noedels hun vocht kunnen verliezen. Kruid vervolgens met peper en zout, meng en giet de witte wijn erbij.

Laat uitkoken en voeg de blokjes tomaat toe samen met de kruiden. Roerbak en laat pruttelen voor een kleine 10 minuten ongeveer.

Voeg de pasta toe, samen met wat kookvocht van de pasta en meng goed.

Voeg de gehaktballen terug toe en meng nog eens. Schep de pasta op en werk af met geroosterde pijnboompitten, parmezaan, rode pepervlokken en verse basilicum.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Courgettenoedels: Deze geven relatief veel vocht af. Je zorgt er dus best altijd voor dat je deze eerst goed doorbakt zodat ze hun vocht kunnen verliezen. Niet aan het einde pas bij de saus voegen, want dan wordt je saus waterig.
  • Pijnboompitten: deze staan niet bij op de foto (oepsie) maar horen zeker bij dit gerecht!
  • Op voorhand maken: je kan dit gerecht prima op voorhand klaarmaken en gewoon de gewenste portie opwarmen in de microgolfoven. Het is wel handig als je hiervoor nog een scheutje kookvocht apart kan houden zodat je een lepeltje over je gerecht kan gieten voor je het opwarmt. Een scheutje olijfolie kan ook altijd helpen om alles terug lekker smeuïg te maken.
  • Bewaren: Het gerecht blijft nog 2 dagen goed in de koelkast. Warm het maximum maar één keer opnieuw op.

Denk je ‘wauw, wat lekker’. Dan denk ik dat volgende gerechten ook wel eens iets voor jou kunnen zijn.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Een grote pan gevuld met volkoren spaghetti en courgettenoedels met een licht tomatensausje en kippengehaktballen die goudbruin gebakken zijn. Afgewerkt met basilicum en parmezaan.

Volkoren pasta met courgette en kipgehaktballetjes

As Cooked By Ginger
Een heerlijke volkoren pasta met courgette en kipgehaktballetjes waarbij we de helft van de pasta vervangen door courgettenoedels. Gezond én lekker dus!
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g kipgehakt gekruid
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel ongeveer
  • 1 dikke courgette gespiraliseerd (in slierten)
  • 12 tal kerstomaten gehalveerd
  • 120 ml witte wijn droge
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1 el gedroogde bieslook
  • 1/2 tl tijm
  • 40 g pijnboompitten geroosterd
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 1 snufje rode pepervlokken optioneel
  • peper, zout
  • olijfolie, boter

Instructies
 

  • Voeg het ei en het paneermeel toe aan het gehakt, meng tot een stevig mengsel en rol tot balletjes.
  • Verhit een klont boter en scheutje olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er de gehaktballen in aan. Korst aan op hoog vuur en laat vervolgens volledig doorgaren op laag vuur.
  • Kook ondertussen de pasta in gezouten water en zet de rest van de ingrediënten klaar.
  • Houd wat kookvocht van de pasta apart voordat je de pasta afgiet. Zet de pasta aan de kant.
  • Als de gehaktballen gaar zijn, haal ze dan uit de pan en voeg een klein beetje extra olijfolie toe.
  • Bak de kerstomaten en courgettenoedels aan. Laat de noedels wat van hun vocht verliezen en kruid met peper en zout.
  • Giet de witte wijn erbij en laat uitkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en de kruiden (basilicum, oregano, bieslook en tijm). Kruid ook met peper en een beetje zout.
  • Laat een 10 tal minuten pruttelen.
  • Voeg de pasta toe en een scheutje van het kookvocht en meng goed.
  • Voeg de gehaktballen terug toe, meng nog een laatste keer en schep op.
  • Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaan, rode pepervlokken (optioneel) en een drizzle olijfolie.
Trefwoord Courgette, Gezond, Kip, Pasta

 

 

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept