Zondag Bakdag: Bananenbrood met walnoten
Bananenbrood, het moet één van de populairste healthy gebakjes van het moment zijn. Toch moet ik eerlijk zijn en mededelen dat ik het vaak gewoon echt niet lekker vind. Ik heb verschillende versies op de blog staan die ik wel lekker vind en af en toe wel lust als ontbijt, maar over het algemeen is het vaak niet smakelijk, toch? En bananenkoekjes of – pannenkoeken, brrrr dat lust ik al helemààl niet.
Dus ik dacht, waarom proberen we niet gewoon nog eens zo’n bananenbrood te maken maar dan met alles erop en eraan. Ja tegen de suiker, ja tegen de bloem en ja tegen de olie. Kom maar op met die calorieën. I ain’t scared!
Benodigdheden:
350 g spelt bloem
1 flinke tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 ei
250 g suiker
120 ml zonnebloemolie
2 el melk
1 zakje vanillesuiker
3 overrijpe bananen
100 g walnoten, grof gehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout. Neem een tweede mengkom en doe hier het ei, de suiker, vanillesuiker en zonnebloemolie in en meng met de garde. Zet apart.
Pel de drie bananen en doe ze in de foodprocessor of blender. Mix tot een volledige gladde massa. Voeg er de melk aan toe.
Voeg nu eerst het suikermengsel toe aan de droge ingrediënten. Meng en voeg dan de bananen toe. Doe er als laatste nog de walnoten bij en meng deze eronder.
Stort het geheel in een rechthoekige taartvorm (of broodvorm) en zet het geheel 60-80 minuten in de oven. Prik er na 60 minuten even in en zet bij totdat het gaar is. Probeer vanaf 50-60 minuten het bananenbrood af te dekken (bvb met aluminiumfolie) zodat de bovenkant niet aanbrandt.
Een hele zachte en fluffy cake. Top!
Smakelijk,
Laurence
14 Comments
Ilse Zwart
hmm! ik ga het zeker eens proberen. 😍
As Cooked by Ginger
Super! Laat me zeker weten of het lekker was 😉
Eline
Welke vind je het lekkerst? Die voor volwassenen of voor peuters 😊?
As Cooked By Ginger
haha, leuke vraag. Stiekem toch die voor volwassenen 🙂
Kaat
Lekkerste bananenbrood dat ik ooit heb gemaakt en gegeten!! En in 2020 heb ik nogal wat receptjes geprobeerd zene (#lockdownlife) 😉
As Cooked By Ginger
Hahaha, lockdownlife made us do it!
Maar super leuk te lezen dat dit bananenbrood zo’n groot succes was, joehoeee!
Laurence
Elien
Kan deze ook met enkel volkorenmeel en Zusto (suikervervanger)?
As Cooked By Ginger
Hoi!
Lijkt me helemaal oké. Zusto kan je gewoon één op één vervangen dus je moet niets veranderen aan het recept.
Groetjes,
Laurence
Jana
Topreceptje! Iets meer cake-achtig dan ik gewoon ben van een bananenbrood, maar dat maakt het wel héél lekker. Ik liet alleen de walnoten weg zodat onze 2-jarige dochter mee kon eten, maar alsnog super smaakvol. Maak ik zeker nog eens!
As Cooked By Ginger
Oh, zo leuk om te horen!
Hopelijk vond je dochter het ook een lekker stukje bananenbrood 🙂
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Eva
Amai, dit is het eerste bananenbrood dat niet naar kleffe bananen smaakt, echt super lekker! Het lukt trouwens idd met zusto, wel opletten want het gaf wat klonters met de olie, best eerst het ei ermee mengen denk ik. 😅
Gr
Eva