-
Kerstmenu – Hapje: Veggie worstenbroodjes
Ik heb zo’n voorgevoel dat jullie op dit recept hebben liggen wachten. Jullie waren heel enthousiast op Instagram, waar ik héél blij om ben, want zo af en toe mag het ook eens vegetarisch zijn, hé. Het klassieke worstenbroodje is een absolute must op veel feesttafels en ook ik lust er wel eens eentje, of twee. Ik lust het graag,…
-
Kerstmenu – Hapje: Tartaar van coquilles met pompelmoes en coppa
Hapje 1, de spinazie hummus, is de revue al gepasseerd. Een ideale knabbel om je gasten bezig te houden terwijl je je volgend hapje maakt: deze tartaar van coquilles. LEKKER! Ik ben verzot op zeevruchten. Garnaaltjes, kreeft, scampi, krab en… Coquilles! Rauw smaken ze best wel anders dan gebakken, allebei lekker, maar wel heel anders. Wanneer je met rauwe producten…
-
Aperitief: Broodrolletjes met spek en kaas
Lekker aperitieven, zoals ik vaker herhaald heb, is één van mijn lievelingsactiviteiten en momenten des levens. Altijd zo genieten! Ik houd van alle soorten aperitieven. Ik leef graag gezond, maar durf gerust een zakje chips open te trekken of eens iets minder gezond voor te schotelen. Een mens moet zijn balans kennen, hé. Leef gezond, maar ontzeg jezelf aub dat…
-
Crab cakes
Van tijd tot tijd vraag ik jullie al eens wat jullie graag op de blog willen zien verschijnen. Crab cakes was zo één van die dingen die ik doorkreeg. Zo gezegd, zo gedaan. Even wat research, wat getest in de keuken et voilà. Crab cakes klaar! Ik eet trouwens echt heel graag krab en bij uitbreiding zo goed als alle…
-
Aperitief: Courgetterolletjes met smeerkaas en gerookte zalm
Aperitieven, één van ’s werelds schoonste deugden. Toch? Ik ben er alvast keihard mee opgegroeid en het doet me denken aan de meest gezellige familiemomenten, feestelijke momenten met vrienden en romantische tijden met de husband. Aperitieven is altijd, in welke omstandigheden dan ook, leuker dan leuk. Een glaasje in de hand en een lekker hapje voor je neus… I love…
-
Slawraps met kipgehakt
Dit is zo één van die gerechtjes die je perfect als hoofdgerecht kan eten, maar ook als hapje kan opdienen of als lunch kan eten. Multifunctioneel, noemen we dat. En I love it! Dit gerechtje staat al een hele tijd op het to-cook lijstje, dat ondertussen zo lang is dat het ik het bos door de bomen niet altijd meer…
-
Sharing is caring: Tomaat-mozzarella dip
Stel jullie voor: Jullie zitten met een groep vrienden gezellig aan tafel of in de zetel te tetteren, te genieten van een glaasje met wat lekkere hapjes bij. Dan komt er plots deze schotel op tafel. Een smaakvolle dipschotel vergezeld van een kom tortilla’s. Get your hands dirty, neem een blaadje chips uit de kom en schep er een lekkere…
-
Een feestelijke aperitiefschotel met Delhaize
Delhaize viert maar liefst al 150 jaar kerst met ons. Als dat niet kan tellen… Ze hebben dan ook heel veel leuke, lekkere en kwaliteitsvolle producten om Kerstmis mee te vieren of het nieuwe jaar mee in te zetten. Verschillende aperitiefhapjes, kazen, charcuterie, wild, drank,… Noem maar op. Bij Delhaize besteden ze er aandacht aan om voor de feesten voldoende…
-
Pizza met brie en veenbessen
Met deze pizza met brie en veenbessen gaan we verder met het kerstmenu. Vandaag zijn we aangekomen bij het voorgerecht. Ik zit persoonlijk nogal graag bij mijn gasten aan tafel en maak bijgevolg graag zaken die ik gemakkelijk op voorhand kan maken en maar in de oven moet steken of even moet opwarmen. Dit gerecht is leuk als voorgerecht als…
-
Kerstdiner: Hapje van knolselder en gorgonzola
Joepie! Vandaag gaan we van start met het kerstmenu à la Ginger. Deze hele week is het helemaal kerst op de blog. We beginnen met een hapje en een voorgerecht om dan verder te gaan met enkele bijgerechten en het hoofdgerecht. Afsluiten doen we uiteraard met het dessert, want dat kan gewoon niet ontbreken. Ik hou zo ongelooflijk veel van…