-
Aperitief: Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes
Haaaa, het is vrijdag. We hebben weer goed gewerkt deze week en nu mogen we genieten. Gezellig aperitieven. Ik aperitief steevast op vrijdag. Of dat nu met het lief, familie of vrienden is, dat verschilt. De enige constante is dàt het gebeurt. Op vrijdag, als ik op de trein zit onderweg naar huis, kijk ik echt al uit naar mijn…
-
Aperitief: Camembert-appelstokjes met stroop en pistache
De titel says it all. Een heerlijk kaas-fruitstokje als aperitiefje. Lekker en niet al te ongezond, top! Maar dus, het is weer vrijdag. God, wat is de week weer snel voorbij gegaan. Iedere maandag sta ik op en denk ik: Nooooooooooo, save me! Maar dan ineens is het toch weer vrijdag. Al is dat niet elke week zo. Over het…
-
Tapenade van snijbonen
Hallo iedereen! Jawel, het is weer vrijdag en dat betekent een nieuwe apéro-time. We gaan weer lekker aperitieven en vandaag doen we dat met een gezonde en frisse tapenade. Ik had nog snijbonen die al gekookt waren in de koelkast liggen en ik wist niet wat ik ermee moest doen. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien. Uiteindelijk…
-
Aperitief: Gerookte sprot met zure room en appel
Joehoe! Het is vrijdag. Op vrijdag zijn we gelukkig en blij. Want het weekend staat weer voor de deur. We hebben er een ijskoude week op zitten. Dus deze week hebben we ons aperitiefje dubbel en dik verdiend. Ook al werken we binnen, waar de verwarming loeihard staat. Toch hebben we het verdiend omwille van de kou. En gewoon, een…
-
Aperitief: Bresaolarolletjes met dadels, munt en pistaches
Eerst en vooral: Een heel gelukkig nieuwjaar! Dat al jullie wensen mogen uitkomen. Hopelijk heeft iedereen een goede avond gehad. Het lief en ik hebben een etentje georganiseerd thuis voor de vriendengroep en erna zijn we een goed stapje in de wereld gaan zetten. Terwijl het lief nog slaapt, blog ik. Ik moet zeggen, het was echt een leuke avond.…
-
Kerstmenu – Hapjes: Worstenbroodjes
Het kan bijna niet klassieker dan een worstenbroodje. En toch maak ik het voor kerst. Gewoon omdat het altijd en overal zo een voltreffer is. Iedereen lust worstenbroodjes. Behalve de vegetariërs. Maar die hebben even pech. Die moeten het doen met de aubergineballetjes ;). Worstenbroodjes met mosterd, haaaa. Feestelijker kan niet. Mijn oma maakt ze áltijd op kerstavond en de…
-
Toastjes met witte pens
Ik heb een tophapje voor jullie. Ik zweer het. Zó lekker! Mijn broer heeft het mee getest en hij was het er mee eens. En hij legt de lat hoog. Dus jullie kunnen gerust zijn. Ikzelf ben zot van witte pens. Mijn nummer één lievelingseten op de kerstmarkt. Een broodje met een witte worst en gebakken ajuin. Ik bedoel… Té…
-
Aperitief: Aubergineballetjes met yoghurtdip
Zo af en toe (of vaker dan we zelf willen toegeven) heffen we het glas. Dit doen we om verschillende redenen. Om een jarige te vieren, om het weekend in te zetten, op een feestdag of gewoon zomaar. Het liefst van al doen we dat met een lekker hapje erbij. Ja, een zak chips opentrekken is gemakkelijk én lekker, maar…
-
Bruschetta met guacamole en scampi
Een tophapje van formaat, deze avocado-scampi mix. Ik had een rustige dag op het werk en had dus ruimschoots de tijd om na te denken over wat ik gisterenavond (vrijdagavond dus) ging maken om te eten. Mijn vriend en ik waren gewoon onder ons tweetjes, maar ik wou toch iets feestelijkers dan gewoon een hoofdmaal en klaar. Het was tenslotte…