-
Kerstdiner: Geroosterde pompoen met glazuur van mosterd en bruine suiker
We gaan verder met ons kerstmenu vandaag. Dit doen we met een tweede bijgerechtje. Eentje om duimen en vingers bij af te lekken. Pompoen, zowat de favoriet van de (blog)wereld. Pompoen is mooi, geeft een geweldige kleur aan je eten en is lekker in zowel zoet als zout eten. Het is zo veelzijdig dat zowat iedereen er dol op is.…
-
Kerstdiner: Salade van babywortel
The X-mas menu continues en vandaag starten we met de eerste van de twee bijgerechten die ik voor jullie gemaakt heb. Een simpele wortelsalade die toch ook een beetje anders is. Bijgerechten zijn echt wel belangrijk bij Kerstmis (en eigenlijk altijd), vind ik. Ok, het is héél belangrijk dat je vlees, vis,… geweldig lekker is, maar een toplekker bijgerechtje kan…
-
Pizza met brie en veenbessen
Met deze pizza met brie en veenbessen gaan we verder met het kerstmenu. Vandaag zijn we aangekomen bij het voorgerecht. Ik zit persoonlijk nogal graag bij mijn gasten aan tafel en maak bijgevolg graag zaken die ik gemakkelijk op voorhand kan maken en maar in de oven moet steken of even moet opwarmen. Dit gerecht is leuk als voorgerecht als…
-
Kerstdiner: Hapje van knolselder en gorgonzola
Joepie! Vandaag gaan we van start met het kerstmenu à la Ginger. Deze hele week is het helemaal kerst op de blog. We beginnen met een hapje en een voorgerecht om dan verder te gaan met enkele bijgerechten en het hoofdgerecht. Afsluiten doen we uiteraard met het dessert, want dat kan gewoon niet ontbreken. Ik hou zo ongelooflijk veel van…
-
10x recepten onder 30 minuten
Zoals de meesten onder jullie wel weten, heb ik natuurlijk ook nog een andere job buiten de blog. Ik ben sociaal werker in een ziekenhuis en werk samen met veel toffe verpleegkundigen. Eentje daarvan zei me: Laurence, bij mij moet het snel gaan (lees: een druk leven, kindjes,…), welke van jouw recepten zijn snel klaar? Daar had ik nu niet…
-
‘De Bewuste Visweek’ & het aanmoedigen van duurzaamheid
De bewuste vis wat? Ja, jullie horen het goed. Het is ‘De Bewuste Visweek‘ van 25/09/2017 tot en met 01/10/2017. Dat klinkt natuurlijk heel erg ecologisch verantwoord en duurzaam, maar wat is dat nu eigenlijk? De Bewuste Visweek is een initiatief van het Aquaculture Stewardship Council (ASC); het Marine Stewardship Council (MSC) en WWF België. In deze week worden de…
-
Eten voor het goede doel: ‘Maastricht aan Tafel’
Eten voor het goede doel. Dat klinkt toch wel heel erg plezant, niet? Én je mag lekker smullen én je doet er een ander nog een plezier mee ook. Maar ‘Maastricht aan Tafel’, wat is dat nou precies? Wel, het is een project dat loopt van 6 tem 20 augustus 2017 in Maastricht. Je kan in de meer chique en…
-
5 tips voor het perfecte ontbijt
De titel suggereert dat ik weet hoe je het perfecte ontbijt serveert… Dat weet ik natuurlijk niet. Wat ik wel kan doen, is mijn eigen ervaringen en ideeën met jullie delen. Onlangs gaf ik voor mijn vriendinnen een Bday Brunch. Het was meer een ontbijt dan een brunch, dus laten we het dan maar een Bday Breakfast noemen. Hoe zorg…
-
5x Quinoa
Hallo, iedereen! Meer dan regelmatig krijg ik de vraag: ‘Hulp, wat moet ik met mijn quinoa doen?’. Voor velen is quinoa ondertussen een vertrouwd product geworden, maar er zijn ook nog héél veel mensen die nog niet zo goed weten wat te doen met het pseudo-graan. Wat is quinoa? Quinoa is, zoals ik net al zei, een pseudo-graan. Het lijkt…
-
Drie maal een Valentijnsmenu om verliefd op te worden
We moeten het onder ogen zien. Binnenkort is het Valentijn en dat wordt nu eenmaal door velen van ons gevierd. Sommigen moeten er niet al te veel van weten en laten de dag zonder boe of bah passeren. Vele anderen vieren het wel, de één al wat uitgebreider dan de ander. De echtgenoot en ik vieren het altijd bescheiden. Een…