-
Over taartjes proeven: And the winners are…
Naar goede gewoonte (als er iets drie jaar op rij georganiseerd wordt, kunnen we het wel een goede gewoonte noemen, toch?) organiseerde Tarte à Moi ook dit jaar weer haar taartenwedstrijd. Wat houdt deze wedstrijd in? Iedereen mag zijn of haar recept voor een lekker taartje of gebakje inzenden en daaruit worden de beste geselecteerd. Deze mensen mogen dan op…
-
Het leven zoals het is: Mijn gouden voedingsregels
Ik krijg heel vaak vragen over hoe ik eet, wat ik eet en wat ik laat en hoe ik mijn lijn kan behouden terwijl ik continu tussen eten zit. Wel, dat is voor mij ook een hele weg geweest en ondertussen heb ik het het, denk ik en hoop ik, wel onder de knie en heb ik een manier gevonden…
-
Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip
Soms moet het gewoon niet te ingewikkeld zijn, toch? Deze ovenschotel met quinoa, broccoli en kip kan je per-fect op voorhand maken en is echt heel lekker. Toen ik het aan het maken was, dacht ik ‘hmmm, komt dit wel goed?’. Zeker van de combinatie bechamelsaus en quinoa, was ik niet helemaal zeker. Maar, en er is een maar, het…
-
Julien’s bananenbrood
Julien’s bananenbrood. Of ik vind dat de tijd veel te snel gaat en Julien véél te snel groeit. Ja, hoor, helemaal! Soms wil ik de de bijzondere toverkracht bezitten om op de pauzeknop van het leven te drukken. Helaas is dat geen optie en probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de tijd met mijn gezellig gezinnetje. Wat ik er…
-
Aardappelwafeltjes met biefstuk en tomatencoulis
Ja ja jaaaaa, we gaan voor een heerlijk en super lekker gerechtje vandaag. Maar echt hé, een plezier om op te eten. Mooi én lekker! Aardappelwafeltjes maakte ik al eerder op de blog en ik nam voor dit gerechtje ook hetzelfde recept, maar ik maakte ze kleiner. Met een goed wafelijzer in de aanslag, kunnen deze wafeltjes bijna niet mislukken.…
-
Top 10 gerechtjes van 2018
Hallo allemaal! Laten we beginnen met: GELUKKIG NIEUWJAAR! Ik verwijs jullie graag naar mijn eindejaarsspeech als jullie willen weten wat ik jullie wens en wat 2018 voor me betekende. Hier gaan we het over de populairste gerechtjes van 2018 hebben. Dat jullie nog altijd fan van courgette zijn en regelmatig courgettefuif houden in jullie keukens, dat staat als een paal…
-
Het leven zoals het is: Mijn eindejaarsspeech
‘Mijn speech’, klinkt dat even serieus. Gelukkig moet een speech niet altijd uit zeven pagina’s (in klein lettertype) tekst, zonder mopjes bestaan. Mijn definitie van het woord speech: kort en krachtig met een mopje of twee. Haaa, 2018 is alweer bijna voorbij en we staan met onze tenen al half in 2019. Een oneven jaar dan nog, ik houd niet…
-
Cinnamon rolls
Wat heb ik veel berichtjes gehad over deze cinnamon rolls. Geweldig! Ik kan het jullie ook helemaal niet kwalijk nemen, want hoe lekker zijn ze ook. Ik heb er in Stockholm mijn hart aan verloren, aan de kanelbullar. Daar knopen ze ze wel op een speciale manier en doen ze er ook wat kardemom in. Dit laatste wou ik ook…
-
Ginger’s Kerstmenu 2018
Vanaf begin december ben ik jullie beginnen verwennen met mijn lekkere kerstgerechtjes. Hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten als mij. Zowel het koken, het fotograferen en stylen als het opeten (uiteraard) waren een plezier. Ik heb me helemaal kunnen uitleven. Los van alle opdrachten, ads, filmpjes,… blijft dit de essentie van de blog: receptjes ontwikkelen voor jullie en mijn…
-
Kerstmenu – Bij de koffie: Kaneelvlinders
Oké, we moeten het even over ‘bij de koffie’ hebben. Wanneer ik in een fancy restaurant ga eten, dan wordt heel mijn oordeel bepaald door wat ik bij de koffie krijg. Ik kan echt het lekkerste eten gekregen hebben, maar als ik bij de koffie op het einde gewoon een voorverpakt koekje krijg, dan ga ik teleurgesteld naar huis. Mijn…