
Salade met geitenkaas en aardbeien
Salade met geitenkaas en aardbeien. Heb ik even een superlekker gerechtje voor jullie. Fris, zomers en oh zo mmmmm! Een perfecte combinatie. De typische sterke smaak van geitenkaas met het zoete van de aardbeien en een gekarameliseerd pecannootje. Proef je het al? Wij alleszins wel en my God, wat was het lekker. Het is een perfect gerechtje voor als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Misschien tien minuten werk, meer zal het toch niet zijn.
Vroeger was ik niet echt fan van geitenkaas, maar ondertussen toch wel al. Ik leerde het opnieuw eten door dit gerechtje. Ook een absolute topper, trouwens. Ik probeer het nu dus terug wat meer te integreren in mijn keuken. Kwestie van een beetje af te wisselen met feta, mozzarella en ricotta. Ik ben namelijk nogal een hevige feta-fan en soms denk ik dat mijn lezers denken: ‘Is ze weer daar met haar feta’. Ik varieer dus ik leef. Zie alvast hier hoe je dit toppertje maakt. Helemaal niet moeilijk hoor!


Wat heb je nodig?
- Geitenkaas: een rolletje, maar smeerbare die je kan verkruimelen kan ook
- Aardbeien: zo vers mogelijk
- Gemengde sla: naar keuze
- Rucola
- Pecannoten
- Suiker
- Rode ui
- Balsamicocrème

Wat moet je doen?
Easy peasy natuurlijk! Je moet gewoon al je groentjes voorbereiden, snijden wat er gesneden moet worden. De aardbeien in vier snijden en de geitenkaas in stukjes. Alles lekker mengen en voilà!
Het enige wat een beetje extra werk vraagt, zijn de pecannoten. Hiervoor smelt je de suiker in een pannetje totdat het een karamel wordt. Daar voeg je de pecannoten aan toe en je mengt meteen. Verdeel het over een vel bakpapier en laat volledig afkoelen. Hak in grove stukken, et voilà.
Afwerken doe je met de balsamicocrème. Een fantastische en frisse salade!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- De salade is in zijn geheel ook heel lekker op een bruine boerenboterham of tussen een volkoren wrap.
- Pecannoten: kan je vervangen door walnoten.
- Rode ui: het is super lekker als je deze flinterdun snijdt met de mandoline.
- Op voorhand maken: Als je deze salade op voorhand maakt, voeg dan zeker de aardbeien nog niet toe. Deze zullen de salade te nat maken.
Op zoek naar nog meer zomerse, frisse salades? Check dan deze gerechten eens.
- Geroosterde venkelsalade met feta
- Gegrilde polpo salade
- Salade van geroosterde appel, courgette en geitenkaas
- Salade van gegrilde kip, perzik en feta
- Salade van komkommer, courgette en halloumi
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade met geitenkaas en aardbeien
Ingrediënten
- 60 g pecannoten
- 2 el suiker
- 1 rol geitenkaas in blokjes
- 20 aardbeien in vier gesneden
- 1 zakje gemengde sla naar keuze
- 1 handje rucola
- 1/2 rode ui in halve ringen (dun gesneden)
Instructies
- Smelt de suiker in een steelpan tot het een karamel wordt.
- Voeg er de pecannoten aan toe en meng meteen goed. Verdeel over een vel bakpapier en laat afkoelen.
- Hak de afgekoelde, gekarameliseerde noten grof.
- Meng de geitenkaas, aardbeien, gemengde sla, rucola, rode ui en pecannoten.
- Verdeel over twee borden. Werk af met balsamicocrème. Simpel maar zo lekker!


One Comment
Pingback: