Ga terug

Salade met geitenkaas en aardbeien

As Cooked By Ginger
Een frisse, zomerse salade met geitenkaas en aardbeien en rode ui. Heerlijk op een warme zomeravond!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 60 g pecannoten
  • 2 el suiker
  • 1 rol geitenkaas in blokjes
  • 20 aardbeien in vier gesneden
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • 1 handje rucola
  • 1/2 rode ui in halve ringen (dun gesneden)

Instructies
 

  • Smelt de suiker in een steelpan tot het een karamel wordt.
  • Voeg er de pecannoten aan toe en meng meteen goed. Verdeel over een vel bakpapier en laat afkoelen.
  • Hak de afgekoelde, gekarameliseerde noten grof.
  • Meng de geitenkaas, aardbeien, gemengde sla, rucola, rode ui en pecannoten.
  • Verdeel over twee borden. Werk af met balsamicocrème. Simpel maar zo lekker!
Trefwoord Aardbeien, Geitenkaas