Grote kom met een salade van couscous, mango, scampi en noten erin.
Lunch,  Salades,  Schaaldieren

Couscous met mango, scampi en noten

Een heerlijk zomers gerechtje, deze couscous met mango, scampi en noten. Het is gemakkelijk om te maken en eigenlijk ook snel klaar. Dus: lekker, fris, gemakkelijk, snel én gezond. Ik denk dat dat wel voldoet aan onze standaarden, hé. Aan die van mij toch.

Mango en scampi, zo’n mooie combinatie. Die twee gaan perfect samen. Je ziet ze dan ook vaker aan elkaar gekoppeld op de menukaart staan in verscheidene restaurants. Al is niet iedereen even grote fan van mango. Ik ken toch een aantal voor- én tegenstanders. Ik vind het alvast heel lekker en het is een veelzijdige vrucht. En de scampi’s, ja,… wie lust er nu géén scampi’s. Je moet wel gek zijn, zo lekker dat dat is. Marineren naar keuze, twee minuten bakken en voilà, smullen maar.

Wat heb je nodig?

  • Couscous
  • Scampi’s
  • Groentebouillonblokje
  • Noten: Amandelen en cashews
  • Mango: een rijpe!
  • Citrusvruchten: appelsien en citroen
  • Verse kruiden: Peterselie en basilicum
  • Kruiden: Currypoeder, paprikapoeder, cayennepeper
Grote kom met een salade van couscous, mango, scampi, amandelen, cashews, peterselie en basilicum met twee grote spatels erin

Wat moet je doen?

Deze couscous met mango, scampi en noten is gemakkelijk om te maken. Je doet de couscous in een diep bord. Daarover verkruimel je een klein stukje van het bouillonblokje. Dan giet je er kokend water over en laat je het een paar minuten rusten. Daarna mag je het goed omscheppen met een vork en een klein beetje olijfolie onder mengen. Laat afkoelen.

Vervolgens zet je de rest van je ingrediënten klaar. De scampi’s mag je schillen en dan een scheutje olijfolie erbij doen en kruiden met currypoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Bakken tot ze gaar zijn en laten afkoelen.

Je roostert de amandelen en cashewnoten en laat ze nadien afkoelen. De mango mag je in stukjes snijden en de verse kruiden mogen versnipperd worden.

Dan staan alle ingrediënten klaar. Als alles afgekoeld is, mag je alles onder elkaar mengen. Daarbij doe je dan wat sinaasappel- en citroensap en je mag nog afkruiden met peper en zout.

Nog een keertje omscheppen en: smakelijk!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Scampi’s: vervang deze gerust eens door kippenblokjes. Mango en gekruide kip gaan ook heel goed samen.
  • Kruiden: vervang de peterselie eens door koriander, ook lekker!
  • Dressing: meng eens een klein lepeltje mosterd onder het citroen- en sinaasappelsap voordat je het toevoegt aan de salade. Dat geeft dat tikje extra. Hmm!
  • Op voorhand maken: Je kan (en doet dat ook best) deze salade volledig op voorhand klaarmaken. Hij is het lekkerst als hij even koud is kunnen worden in de koelkast.
  • Bewaren: De salade blijft nog 2 dagen goed in de koelkast.

Meer van dat? Check dan eens deze lekkere salades!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Vooraanzicht van een grote kom couscoussalade met mango, scampi, noten en verse groene kruiden

Couscous met mango, scampi en noten

As Cooked By Ginger
Deze couscous met mango, scampi en noten is dé ideale salade bij warm weer. Fris, fruitig en toch kruidig. Een toppertje!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g couscous
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 16 scampi's ontdooid, gepeld
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 50 g amandelen
  • 50 g cashewnoten
  • 1 rijpe mango in blokjes
  • 6 takjes peterselie versnipperd
  • 12 blaadjes basilicum versnipperd
  • sap 1/2 sinaasappel
  • sap 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Doe de couscous in een diep bord en verkruimel er het bouillonblokje over. Giet er 250 ml kokend water bij en laat enkele minuten rusten.
  • Schep om met een vork en doe er een scheutje olijfolie bij. Meng en laat afkoelen.
  • Giet wat olijfolie bij de scampi's en kruid met paprikapoeder, currypoeder en cayennepeper en peper en zout. Bak tot ze gaar zijn en laat afkoelen.
  • Rooster de amandelen en cashewnoten en laat afkoelen.
  • Wanneer alles afgekoeld is, meng je de couscous, mango, scampi's, noten en peterselie en basilicum.
  • Giet er het citroen- en sinaasappelsap bij en kruid het geheel stevig met peper en zout. Tip: De salade is het lekkerst als je hem even koud laat worden in de koelkast. Smakelijk!
Trefwoord Couscous

3 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept