Couscous met mango, scampi en noten
As Cooked By Ginger
Deze couscous met mango, scampi en noten is dé ideale salade bij warm weer. Fris, fruitig en toch kruidig. Een toppertje!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
- 100 g couscous
- 1/2 blokje groentebouillon
- 16 scampi's ontdooid, gepeld
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl currypoeder
- 1 snufje cayennepeper
- 50 g amandelen
- 50 g cashewnoten
- 1 rijpe mango in blokjes
- 6 takjes peterselie versnipperd
- 12 blaadjes basilicum versnipperd
- sap 1/2 sinaasappel
- sap 1/2 citroen
- peper, zout
- olijfolie
Doe de couscous in een diep bord en verkruimel er het bouillonblokje over. Giet er 250 ml kokend water bij en laat enkele minuten rusten.
Schep om met een vork en doe er een scheutje olijfolie bij. Meng en laat afkoelen.
Giet wat olijfolie bij de scampi's en kruid met paprikapoeder, currypoeder en cayennepeper en peper en zout. Bak tot ze gaar zijn en laat afkoelen.
Rooster de amandelen en cashewnoten en laat afkoelen.
Wanneer alles afgekoeld is, meng je de couscous, mango, scampi's, noten en peterselie en basilicum.
Giet er het citroen- en sinaasappelsap bij en kruid het geheel stevig met peper en zout. Tip: De salade is het lekkerst als je hem even koud laat worden in de koelkast. Smakelijk!