Belegde croissant
Belegde croissant. Een hele tijd geleden vroeg ik via Instagram waar jullie graag meer van wilden zien. Welke gerechtjes jullie nog misten en waarmee ik jullie dus nog kon helpen. Er kwam vanalles uit de bus, maar één ding waar bijzonder veel naar gevraagd werd, was een snelle en gemakkelijke lunch. Zowel voor on the go als voor thuis, aangezien de ‘work from home’ days toch een beetje zijn blijven plakken. Je weet wel, na het hele globale gezondheidscrisis gebeuren.
Verandering van spijs doet eten
En zo gebeurde het dat ik aan de slag ging met het ontwikkelen van een heleboel lunch gerechtjes, waaronder deze lekkere belegde croissant. Want verandering van spijs doet eten!
Belegde croissant?
Correct! We eten onze croissant meestal gewoon zo, of met een laagje choco of confituur. Alleszins, meestal zoet. Maar wist je dat het ook super lekker is om je croissant te beleggen zoals je bij een belegd broodje zou doen? Je kan het op honderd-en-één manieren doen zoals bijvoorbeeld met spek en ei of pesto, tomaat en mozzarella. Wij gaan er vandaag een lekkere smos met avocado mee maken.
Wat heb je nodig?
- Croissants: één per persoon
- Avocado: om er een smeuïg geheel van te maken
- Jonge kaas: of een schel kaas naar keuze
- Hesp: gekookte ham
- Kropsla: of gewoon sla die je thuis hebt liggen
- Komkommer
- Tomaat
- Mayonaise
Wat moet je doen?
Het is uiteraard heel gemakkelijk om deze belegde croissant te maken. Je hebt er geen skills voor nodig en het neemt maar 5 minuten van je tijd in beslag.
Prak de avocado fijn met een vork en kruid met peper en zout. Snijd de croissant open en smeer de geprakte avocado aan één kant. Smeer een dun laagje mayo aan de andere kant. Leg daarop sla, gevolgd door komkommer, tomaat, kaas en hesp. Kruid af met peper en plooi de croissant dicht.
Voilà, je snelle en gemakkelijke lunch is klaar. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Als je de belegde croissant op voorhand maakt om mee te nemen naar het werk, leg de komkommer en tomaat dan zeker tussen de sla en kaas en hesp in.
- Veggie maken: Dat kan heel gemakkelijk door de hesp gewoon weg te laten.
- De mayonaise is optioneel. De belegde croissant is lekker zowel met als zonder mayonaise.
- De avocado is wel key om het broodje smeuïg te maken.
- Experimenteer gerust met andere vormen van beleg. Zo zou ik zelf graag eens de croissant vullen met spek, ei en avocado. Nom!
- Op voorhand maken: Je kan de belegde croissant perfect op voorhand maken en meenemen zoals je bij een gewoon broodje of boterham zou doen.
- Wil je dit receptje altijd makkelijk kunnen maken? Je kan croissants gelukkig perfect invriezen en gewoon een uurtje op voorhand uit de diepvries halen om te laten ontdooien. Beleggen en klaar!
Smakelijk!
Laurence
Op zoek naar nog meer lunch opties? Check dan eens deze lekkere gerechtjes:
- Bagel met healthy kipsalade
- Wrap met zoete aardappel en aubergine
- Quesadillas met geitenkaas en vijgen
- Groene pastasalade
- Wraps met hummus en halloumi
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Belegde croissant
Ingrediënten
- 1 avocado
- 2 croissants
- 1 el mayonaise
- 4tal blaadjes sla
- 6 schijfjes komkommer
- 2 schijfjes tomaat
- 2 schellen jonge kaas
- 2 schellen gekookte hesp/ham
- peper, zout
Instructies
- Verwijder de schil en pit van de avocado en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Kruid met peper en zout en meng.
- Snijd de croissants doormidden en verdeel de avocado aan één kant. Smeer een dun laagje mayonaise aan de andere kant.
- Leg de sla op de avocado en daarop de komkommer en tomaat.
- Verdeel daarover de kaas en hesp. Kruid met peper en plooi de croissant toe. Eet smakelijk!
- TIP: Als je de belegde croissant op voorhand maakt om mee te nemen naar het werk, leg zeker de komkommer en tomaat dan altijd tussen de sla en kaas en hesp in.
2 Comments
Alison
Top! Zondag gemaakt en wat viel dit in de smaak. Bedankt alweer voor dit top idee.
As Cooked By Ginger
Zo fijn om te horen, dankjewel!