Kerstdiner: Salade van babywortel
The X-mas menu continues en vandaag starten we met de eerste van de twee bijgerechten die ik voor jullie gemaakt heb. Een simpele wortelsalade die toch ook een beetje anders is. Bijgerechten zijn echt wel belangrijk bij Kerstmis (en eigenlijk altijd), vind ik. Ok, het is héél belangrijk dat je vlees, vis,… geweldig lekker is, maar een toplekker bijgerechtje kan je vlees/vis alleen nog maar naar een hoger niveau tillen. Zeker dus niet uit het oog te verliezen.
Deze salade is simpel en je hebt er niet al teveel werk aan. Volg maar even mee.
Benodigdheden:
1 pak babywortelen (die kleinere met al het groen nog aan)
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
1 el rijstsiroop of honing
handje verse peterselie
peper, zout
sesamzaadjes (witte en zwarte)
Bereiding:
Snijd het meeste van het groen van de worteltjes af, maar zorg dat de wortels zeker nog ‘haartjes’ hebben (zie foto). Schil de wortels en kook ze vervolgens beetgaar in een grote pot gezouten water. Ze moeten zacht genoeg zijn om je tanden niet stuk te bijten, maar ze mogen zeker en vast nog wat krokant zijn (zo’n 7-8 tal minuten).
Giet de worteltjes af , doe ze terug in de pot en zet apart. Meng ondertussen de witte wijnazijn, olijfolie, rijstsiroop of honing, versnipperde peterselie, peper en zout. Giet het geheel over de wortelen en meng zodat alles onder de dressing hangt.
Dresseer de worteltjes op een mooie schotel en giet de rest van de dressing die nog in de kom zit erover. Werk af met de sesamzaadjes.
Zo simpel, maar echt zo lekker en bovendien ziet het er ook nog eens heel mooi uit.
Smakelijk!
9 Comments
Pingback:
Eveline
Superlekker bijgerechtje, wij hebben t gegeten met een goed stukje vlees. Pure verfijnde keuken! Ook gesmaakt door de kindjes ☺️
As Cooked By Ginger
Hoi Eveline,
Oh wauw kei leuk om te horen, zeg!
Altijd leuk als de gerechtjes zowel jong als ‘oud’ kunnen bekoren 🙂
Groetjes,
Laurence
Sandra
Net getest als een van de bijgerechten bij traditioneel varkenshaasje dat ik voorzie op het kerstmenu. Lekker en verfrissend. Viel ook in de smaak bij de pubers. Had ze wel net iets té lang laten koken waardoor het loof van de worteltjes viel.
As Cooked By Ginger
Heel fijn om te horen! Super te horen dat ik een beetje deel mag uitmaken van de feestdagen!
Pingback:
Pingback:
Vanessa
oh ziet er wel leuk uit – wij doen gourmet op kerstdag en ik vind dit wel leuk om erbij te doen – kunnen de wortelen ook koud zijn? of beter warm? bedankt!
As Cooked By Ginger
Hey! Ze kunnen op zich wel koud, of je kan ze kort opwarmen vlak voordien 🙂