Salade van appel, witloof en walnoten
Vandaag heb ik een gezonde lunch voor jullie. De kleine eters onder ons kunnen het ook als avondmaal nuttigen, maar de meesten zullen er wat extra bij nodig hebben. Een ideale, gezonde lunch. Heerlijk met een bruine boterham of toast. Het is een frisse salade die voldoende vult, maar zeker niet te zwaar is zodat je na je lunch terug verder kan zonder een loom gevoel en slaapoogjes. Dat gevoel kennen we allemaal, hé. De klassieke afterlunch-dip. Al helemaal als je een vergadering hebt na de lunch. Dat is het moeilijkste, want dan zit je en luister je en de kans op in slaap vallen stijgt met de minuut. We all know the feeling. Daarom, deze salade is voldoende voedzaam zonder zwaar te zijn. Laat het smaken.
Benodigdheden, voor 2 personen:
1 appel
1 stronk witloof
goede handvol walnoten
optioneel: rozijnen
honing-mosterddressing: 1 el mosterd, 2 el zonnebloemolie, 1 tl honing, peper en zout
Bereiding:
Snijd zowel de appel als de witloof in hele fijne reepjes. Ik geloof dat ze dat ‘julienne’ noemen. Vergeet niet de bittere kern van de witloof er eerst uit te halen. Doe de reepjes samen in een kom.
Doe de walnoten in de keukenmachine en pulseer tot het dikke kruimels worden. Voeg toe aan de salade en meng alles goed door elkaar. Voeg eventueel de rozijnen toe als je dit graag hebt. Voeg de honingmosterddressing toe en meng opnieuw. Kruid met peper. Werk af met een paar hele walnoten.
Je kan het op deze manier eten ofwel met een bruine boterham bij. Alleszins erg lekker en verfrissend.
Smakelijk!
7 Comments
Pingback:
Kaat
Een lekker fris slaatje, ideaal bijgerechtje
As Cooked By Ginger
Dankjewel 🙂
Jana
Al regelmatig gemaakt als bijgerechtje bij bbq of gourmet, heerlijk!
As Cooked By Ginger
Oh, super! Merci!
Benedicte
Lekker en eenvoudig.
As Cooked By Ginger
Dankjewel!