Geroosterde aubergine met feta en munt
Hallo allemaal! Ter inspiratie voor mijn gerechten heb ik altijd een schriftje bij de hand. Dat schriftje staat boordevol krabbels, ideeën en uitgeschreven recepten. Dit recept stond al lang klaar en iedere keer wanneer ik het weekmenu opstelde, stond dit gerecht er tussen. Week na week plande ik het in, maar het kwam er gewoon nooit van om het daadwerkelijk te maken. Ofwel had ik er geen zin in of had ik geen zin om te koken, ofwel kwam er iets anders tussen. TOT NU!
Ik dacht ‘Potverdorie, dit is de laatste aubergine die ik verloren laat gaan’, plande het gerecht in én… het kwam op tafel. Oef, missie geslaagd. En dat niet alleen, het was ook nog eens echt heel lekker en het heeft ons goed gesmaakt.
Een dikke tien voor de aubergine.
Nog een extra punt voor de munt.
Maar niets voor de feta, want daar rijmt niks op.
Sorry voor de bovenste drie flauwe zinnen, hersenspinsels, ik kan het soms niet laten. Ik heb net een gedicht voor mijn broer die naar Berlijn gaat verhuizen moeten schrijven en ik zit even in de rijm-modus. Oeps!
MAAR, het recept! Komt ie.
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 aubergines
5 el rode wijnazijn
1 el suiker
150 g feta
handvol pijnboompitten
verse munt
olijfolie, peper, zout
Bereiding:
Snijd de aubergine in schijfjes en smeer ze aan beide kanten in met olijfolie. Het is het handigst als je zo’n borsteltje hebt om dit te doen. Grill de schijfjes tot ze goudbruine streepjes hebben en gaar zijn. Ik deed dit in een vijftal keer ongeveer. Tenzij je een hele grote grillpan hebt, zal je dit proces ongeveer zoveel keer moeten herhalen. Schik de schijfjes overlappend op een grote schotel en laat ze volledig afkoelen.
Verhit vervolgens de rode wijnazijn met de suiker in een sauspan op het vuur totdat de suiker opgelost is. Neem er terug het borsteltje bij en smeer dit mengsel over de aubergineschijfjes.
Verkruimel de feta over het geheel. Rooster de pijnboompitten en strooi deze ook over de aubergines. Versnipper de munt en verdeel over de schotel.
Een heerlijk, gezond, lekker, yummy bijgerecht. Leuk voor bij de barbecue, maar ook in de winter bij wild of gewoon zo als lunch. Alles kan! Ik serveerde er een spiesje van rundgehaktballetjes bij.
Smakelijk!
Laurence
One Comment
Pingback: