• Lunch,  Voor- of bijgerecht

    Aardappelsalade met feta en rode kool

    Ik heb het gedurfd om eens een andere aardappelsalade te maken voor de barbecue, namelijk deze aardappelsalade met feta en rode kool in plaats van de gewone variant. Je weet wel, dé aardappelsalade. Gekookte patatjes met peper, zout, peterselie of bieslook, sjalotje, eventueel één of meerdere hardgekookt eitjes eronder en lekker veel mayonaise. De favoriet van elke Belgische BBQ’er. Ik…

  • Healthy,  Ontbijt

    Zondag Bakdag: Havermoutwafels

    Geloof het of niet, maar dit is de aller eerste keer dat ik wafels heb gemaakt. Nog nooit eerder in mijn 25 lentes lange leven maakte ik wafels. Dat kan natuurlijk niet! Voor kerst stond het wafelijzer dan ook bovenaan mijn verlanglijstje en nu heb ik ein-de-lijk een poging kunnen wagen. De allereerste Ginger-wafel ooit: een havermoutwafel met chocoladestukjes. Oh…

  • Voor- of bijgerecht

    Geroosterde paprikadressing

    Geroosterde paprikadressing. Kennen jullie het gezegde ‘I don’t mean to toot my own horn, but…’ en dan toot je lekker wel op je eigen horn. Ja, dat ga ik nu dus ook even doen. Deze geroosterde paprikadressing is topper dan top. Ik maakte hem als onderdeel van mijn heerlijke geroosterde aubergines, die overgoten worden met deze prachtige dressing. Perfectie! Last…

  • Ontbijt,  Snacks

    Gezonde banana split

    Banana split als ontbijt eten, klinkt nu niet meteen als iets gezond. Maar wanneer ik je vertel dat ik een gezonde Banana split gemaakt heb, dan kunnen we van dat ontbijt een feestje maken, zonder schuldgevoel! Wat is een banana split precies? Een ‘Banana split’ is een banaan die in de lengte werd opgesneden en waartussen een bol vanille-, chocolade-…

  • Chocolade,  Healthy,  Ontbijt,  Snacks

    Zondag Bakdag: Chocolade granola

    Mijn liefde voor granola is zo diep en groot. Ik heb tijden gehad dat ik er ‘verslaafd’ aan was. Ik zat continu aan de yoghurt met granola. Daarna zat ik een tijdje in een granola-dipje. Ik was de mijne beu gegeten en het smaakte me gewoon niet meer. Kan gebeuren, hé. Granola-overdosis. Gelukkig zijn die tijden voorbij en eet ik…

  • Dessert

    Zondag Bakdag: Frozen Yoghurt

    Frozen yoghurt of ook wel ‘froyo’ in de volksmond is ontzettend populair. Jullie begrijpen dus wel dat ik het echt een keertje zelf wilde maken. Wat blijkt? Het valt heel goed mee om zelf te maken, joehoe! Met de toppings kan je echt keihard doen wat je wilt. Fruit, snoep, chocolade, discobolletjes, koekjes,.. Laat je meer eens goed gaan. Oh…

  • Cake & Taart

    Zondag Bakdag: Tiramisutaart

    Deze taart is absoluut en helemaal geweldig. Bovendien is hij ook nog eens volledig gluten- én lactosevrij. Dat betekent dat iedereen er van kan meegenieten en dat is leuk! Mensen zonder allergieën proeven er helemaal niets van en mensen met allergieën zijn gelukkig dat ze ook gewoon kunnen mee genieten. Win-Win! De echtgenoot is héél erg gek van tiramisu en…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Wortel-pompoenrisotto met prosciutto

    Ik zit hier gezellig met een lekkere gin tonic en zoutchips voor mijn laptop te schrijven over een heerlijk avondmaal… Risotto! Ik ben er al een eeuwigheid fan van, maar ik moet bekennen dat dit de allereerste keer was dat ik het zelf maakte. Mijn broer kan namelijk nogal goed risotto maken (denk: waterkers, boschampignons, kervel,…), waardoor dit altijd zijn…

  • Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Haverballetjes met pindakaas

    Je kent het wel, de energy balls of energy bites, de balletjes waar de fitfoodies je mee doodgooien. Ikzelf eet graag gezond, maar geniet ook van mijn zoete zondes en een chipske van tijd tot tijd (ahum, of vijf keer per week). Het punt is dat ik mezelf nu niet meteen als een fitfoodie zie, eerder een blogger die van…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met gegrilde tonijn

    Zoals beloofd in het begin van januari, toen ik mijn nieuwjaarsmenu aan jullie voorstelde, ging mijn recept van het hoofdgerecht nog online komen. En hier is hij dan, de lekkere pasta met een stukje fantastische vis. Vis die je het best zo puur mogelijk laat, die zo lekker is dat je er amper nog iets mee moet doen. Producten die…