-
Zondag Bakdag: Nutellakoekjes
Nutella moet denk ik één van die producten zijn die wereldwijd door iedereen gesmaakt worden. Ik ken letterlijk niemand die geen Nutella lust. En anders: vriend af. Je moet goed gek zijn om deze choco niet te lusten. Het liefst van al eet ik het met een toast waar ik de choco meteen opsmeer zodat deze nog een beetje kan…
-
Ovenschotel met zoete aardappel en boerenkool
Om één of andere reden zijn zoete aardappel en boerenkool echt heel erg lekker samen. Ik heb dat recent ontdekt en ondertussen kan ik niet meer stoppen met ze te combineren. Oeps! Ik heb ontdekt dat geroosterde kikkererwten er ook geweldig lekker bij zijn. Nog een paar dingen extra en je hebt meteen een topper van een gerechtje bij elkaar.…
-
Skrei met risotto van waterkers en tomatencoulis
Toen ik zei tegen mijn man dat ik nog skrei moest gaan halen in de Delhaize, liep hij meteen richting de groenten toen we binnenkwamen. ‘Is dat geen soort prei?’ Ik sleurde hem meteen maar richting visafdeling om hem te tonen wat het daadwerkelijk is. Een lekker stukje vis dus. Een echt seizoensproduct en ook wel ‘love fish’ genoemd, want…
-
Havermoutrepen met koffie
Havermoutrepen met koffie. Waarom, Ginger? Wel, je hebt zo van die dagen… dat je het gewoon niet trekt van je ontbijt tot aan je lunch of van je lunch tot je avondmaal. Bij mij is dat zo goed als elke dag. Zeker tussen mijn lunch en avondmaal kan ik niet zonder een snack om die namiddagdip te verhelpen. Op werkdagen…
-
Linzencurry met kikkererwten
Van tijd tot tijd genieten van een heerlijke bowl curry, dat kan smaken. Het is ook gewoon zo’n veelzijdig gerecht. Je kan er zoveel mee doen. Je kan kiezen welke groentjes, kruiden, vlees, vis, vleesvervangers,… je erin doet. Helemaal geweldig, vind ik dat. Zo’n grote kom curry met wat rijst of rijstnoedels kan echt tellen als comfortfood ook. Een kom…
-
Zondag Bakdag: Knobbelkesvlaai
De Limburgse ‘Knobbelkesvlaai’ is bij ons heel erg gekend, maar toen ik erover sprak op het werk en op mijn instastories, merkte ik op dat veel mensen buiten Limburg geen idee hebben wat dat nu eigenlijk is? ‘Knobbelkesvlaai, huh?!”. Laat me jullie vertellen dat dit een taart is die voor velen tot de favorietjes der taarten behoort. Het is mijn…
-
Maaltijd op de bakplaat: Geroosterde groentjes met halloumi
Dat halloumi geweldig is, dat weten we natuurlijk allemaal. Het is de perfecte kaas om te grillen, omdat hij niet smelt. Deze volledige maaltijd is erg handig om je restjes op te werken. Neem alle groenten uit je koelkast die je maar kan vinden, doe ze op de bakplaat. Grillen maar en klaar. Je moet natuurlijk een beetje op de…
-
Zondag Bakdag: Zoete aardappelbrownie
De zondag bakdag is vandaag een beetje later dan normaal. Dat komt omdat ie normaal al lang klaar staat op voorhand, maar voor dit lekkertje van vandaag is me dat nu net niet gelukt. Oeps! Daarom begin ik er nu nog snel aan, want ik wil jullie dit gebakje niet ontzeggen. De gewone brownie.. die kennen we natuurlijk allemaal. Smeuïg,…
-
En plots sta je in Delhaize Magazine
Zoals jullie weten ben ik ondertussen al bijna een half jaartje ambassadrice van Delhaize en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Mogen proeven van nieuwe en lekkere producten, bijleren over hun visie op voeding, naar leuke events gaan (lees: dagje Knokke met het team, als eerste de nieuwe meeneemmaaltijden van Pascale Naessens mogen gaan proeven,..) én, de buitengewone kans krijgen…
-
Sobanoedelsalade met paprika en komkommer
Hmm, wat een heerlijke, frisse sobanoedelsalade met paprika en komkommer. Weinig ingrediënten, snel klaar, gemakkelijk op voorhand te maken én heel lekker. Oh, en multifunctioneel want je kan dit gerecht perfect als lunch eten of als licht avondmaal. Wat zijn sobanoedels? Dat zijn Japanse noedels obv boekweitmeel. Ze zijn dun en lijken van uitzicht een beetje op volkoren spaghetti, al…