Zoete kikkererwtenwafels
Sinds ik een wafelijzer gekocht heb, ben ik verzot op wafels. Het is gewoon zo leuk en ook gemakkelijk te maken. Om één of andere reden had ik in mijn hoofd dat wafels bakken een hele onderneming zou zijn, maar dat valt reuze mee! Het leukste is nog dat, als je ze een gezonde twist geeft, je ze perfect als ontbijt kan eten. Wafels als ontbijt? Yes, please! Een tijdje geleden pakte ik al uit met deze lekkere havermoutwafels. Aangezien deze een succes bleken en ik het zelf ook heerlijk vond om wafels als ontbijt te eten, ging ik op zoek naar andere manieren om nog lekkere ontbijtwafels te maken. Ik had toevallig nog een zakje kikkererwtenmeel in de kast staan en daar ging ik vervolgens mee aan de slag. Lekker, hoor!
Benodigdheden, voor 5-6 wafels:
90 g kikkererwtenmeel
45 g (glutenvrije) bloem
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
1/4 tl kaneel
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei
180 ml (lactosevrije) melk
2 el zonnebloemolie
2 el ahornsiroop
Bereiding:
Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Dus de twee soorten bloem, het bakpoeder, de vanillesuiker, kaneel en het snufje zout. Meng in een aparte kom alle natte ingrediënten: het ei, de melk, de ahornsiroop en de zonnebloemolie. Voeg de natte mengeling aan de droge toe en meng goed.
Verhit je wafelijzer. Schep op en bak de wafels tot ze goudbruin zijn.
Werk af met wat fruit naar keuze en een scheutje ahornsiroop.
Wat een heerlijke ontbijtje!
2 Comments
wildfood9
Ze zien er alvast heel lekker uit!
As Cooked by Ginger
Dankje! ☺️