Lunch,  Salades,  Veggie

Quinoasalade met butternut en feta

Lunchtijd en geen zin in boterhammen? Dan heb ik dit lekker gerechtje voor je. Kan je perfect meenemen naar je werk om eens af te wisselen. Je moet het wel de avond ervoor klaarmaken. No way dat dat ’s morgens nog lukt. Dan moet je wel heel erg vroeg opstaan en wie is daar nu voor in. Bij mij telt ’s morgens elke seconde. Ik sta altijd te laat op dus ik heb meestal maar 20 minuten om mij klaar te maken. Mijn lunch staat altijd al klaar en mijn kleren hangen ook klaar. Anders zou ik het niet halen. En ik ben gebonden aan treinschema’s dus ik moet wel op tijd de deur uit. Geshminkt of niet, wegwezen! Dus, deze salade kan je perfect de dag op voorhand klaarmaken. Voedzaam, gezond, lekker en je hebt niet terug honger na twee uur. Op deze energierijke lunch teer je de hele namiddag gezellig verder.

IMG_9509

Benodigdheden, voor 2 personen:

125 g quinoa

1 kippenbouillonblokje

1 blok feta

1/2 butternut

handvol pompoenpitten

2 stengels pijpajuin

15 kerstomaten

IMG_9510

Bereiding:

Kook de quinoa gaar met dubbel zoveel water en een kippenbouillonblokje. Wanneer het water ingetrokken is, is je quinoa gaar. Snijd de butternut in blokjes, giet er een klein scheutje olijfolie over, kruid met peper en zout en zet 30 minuten in de oven op 180°C of totdat de blokjes gaar zijn. Zet de quinoa en butternut apart en laat afkoelen.

IMG_9508

Snijd de pijpajuin en de kerstomaten en verbrokkel de feta.

Wanneer de quinoa en de butternut afgekoeld zijn meng je alle ingrediënten door elkaar, vergeet de pompoenpitjes niet. En voilà, je lunchsalade is klaar.

Smakelijk!

IMG_9507

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.