Lunch,  Veggie

Omelet met tomaat en paprika

Je kent het wel, van die avonden dat je absoluut geen zin hebt om te koken. Ik heb dat vaak als ik alleen ben. Dan zal ik gemakkelijk een soepje of een boterham eten. Deze omelet is perfect als je eens geen zin hebt om iets te koken, maar ook geen zin hebt in een vette diepvriespizza. Een dikke boerenboterham erbij en je bent klaar om te smullen. Erg weinig werk en iets dat je meestal zo uit je mouw kan schudden. Als je een gemiddeld normaal gevulde koelkast hebt, is dit een recept dat je zonder voorbereiding of zonder naar de winkel te gaan, kan klaarmaken. Ik vind het ook echt super lekker én je kan er heerlijk mee variëren, afhankelijk van wat er in de koelkast ligt.

Benodigdheden, voor 1 omelet:

2 eieren

scheut melk

1/2 paprika, ik nam een rode

8 kerstomaten

1 stengel lente-ui 

1 schel jonge kaas

optioneel: bieslook, boerenkool

peper, zout, boter

Bereiding:

Doe een klein klontje boter in de pan en laat het smelten. Snijd de paprika’s in halve maantjes en stoof ze aan in de pan. Halveer de kerstomaten en bak ze aan in de pan als je ziet dat de paprika platter aan het worden is. Laat alles zo even aanbakken totdat de tomaatjes plat zijn. Breek de twee eieren in een kommetje en doe er een scheut melk bij en peper en zout. Klop het geheel los en giet het over de groentjes in de pan. Wacht een paar minuten en zet het vuur dan lager, zodat de onderkant niet aanbakt. Snijd de lente-ui fijn en strooi het over de omelet. Breek de schel kaas in stukjes en leg ze op de omelet. Zet een deksel (of zilverpapier) op de pan en laat het zo een paar minuten staan. Zorg dat je vuur laag genoeg staat zodat de onderkant niet kan aanbranden. Wanneer je ei er gaar uitziet (lees: niet snotterig) en de kaas is gesmolten, dan is je omelet klaar. Werk eventueel af met versnipperde bieslook.

TIP: Je kan ook afwerken met krokante boerenkool door een handvol versneden boerenkool een laagje olijfolie te geven en een tiental minuten in de oven te zetten. Nadien kan je het dan over je omelet strooien.

Heerlijk met een dikke bruine boterham of met toast. Oh ja, je kan het ook perfect als lunch eten.

TIP: Je kan eindeloos combineren met een omelet. In de toekomst zullen er nog wel varianten verschijnen, omdat ik het regelmatig eet. Maar voor deze alvast smakelijk.

Geniet ervan!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *