Ga terug

Omelet met tomaat en paprika

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, simpele omelet met tomaat en paprika. Afgewerkt met krokante boerenkool. Perfect als gezonde lunch of licht avondmaal. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Belgisch
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1/3 boerenkool blaadjes los gescheurd
  • 2 eieren
  • 1 scheutje melk
  • 6 stengels bieslook versnipperd
  • 1 stengel lente-ui in ringen
  • 1/2 rode paprika in fijne reepjes of kleine blokjes
  • 6 kerstomaten gehalveerd
  • 50 g geraspte cheddar
  • peper, zout
  • boter & olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de blaadjes boerenkool in een mengkom en giet er wat olijfolie bij. Masseer in de blaadjes en kruid met peper en zout. Spreid uit over de bakplaat en bak 10 minuten. Laat volledig afkoelen.
  • Breek de eieren in een kommetje en giet er een scheutje melk bij. Kruid met peper en zout en voeg de bieslook toe. Meng en zet apart.
  • Verhit een klont boter in een pan en bak er de paprika en lente-ui in. Zet het vuur lager en laat 5 minuten garen.
  • Zet het vuur weer hoger en voeg de kerstomaten toe. Roerbak een minuutje en giet de eieren bij het geheel.
  • Bak 2 minuten, zet het vuur wat lager en verdeel de kaas over de omelet. Zet de deksel op de pan en laat volledig doorgaren.
  • Leg de omelet op een bord en verkruimel er de krokante boerenkool over. Eet zo of met brood. Smakelijk!
Trefwoord Omelet