• Lunch,  Salades,  Vlees

    Rijstsalade met sinaasappel en kippenworst

    Wat een heerlijk gezond en best wel zomers gerechtje, deze rijstsalade met sinaasappel en kippenworst. Soms krijg ik plotseling een combinatie in mijn hoofd waarvan ik denk: ‘Hmm, zou kunnen, maar zou ook niet kunnen’. Wat doen we dan? Het absoluut uittesten, natuurlijk. Sinaasappel en kippenworst. Verdict? Topcombinatie! Ik experimenteer graag met verschillende smaken. Een rijstsalade is een dankbaar gerecht…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met prosciutto en vodkasaus

    Hoor ik daar vodka? Jawel, toch wel! Het is voor mij een gewoonte geworden om mijn pastasauzen altijd met witte of rode wijn klaar te maken (en soms rosé als ik zonder zit, kan allemaal!), maar af en toe moet je buiten je comfortzone treden en gewoon eens voor iets anders gaan. Vodka, dus. Dat werd het en het was…

  • Comfortfood,  Lunch,  Soep,  Super Healthy,  Vlees

    Groentesoep met worst en aardappel

    Een echte goede maaltijdsoep, zoals deze groentesoep met worst en aardappel… Van tijd tot tijd kan dat iedereen wel eens goed smaken. Het heeft iets nostalgisch, iets troostend en het is gewoon lekker. Soep wordt onderschat, vind ik. Soep met wat leuke toevoegingen is perfect waardig als avondmaal. Al zal niet iedereen het met me eens zijn. Erwtensoep met spek…

  • Comfortfood,  Gevogelte

    Curry van kippengehaktballen

    Hoe verliefd ik ben op curry’s? Zooooo veel (maakt gebaar met armen)! Een échte goede curry helemaal homemade kan zo smaken. Ik experimenteer er regelmatig mee, maar velen halen de blog niet. Ik ben streng voor mijn curry’s. Ze zijn altijd wel lekker, maar een curry moet dé smaak hebben. De smaak waarvan je zegt: ‘Oh My Gawwwdd, lekkeurrr!’. De…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Wortel-pompoenrisotto met prosciutto

    Ik zit hier gezellig met een lekkere gin tonic en zoutchips voor mijn laptop te schrijven over een heerlijk avondmaal… Risotto! Ik ben er al een eeuwigheid fan van, maar ik moet bekennen dat dit de allereerste keer was dat ik het zelf maakte. Mijn broer kan namelijk nogal goed risotto maken (denk: waterkers, boschampignons, kervel,…), waardoor dit altijd zijn…

  • Feestdagen,  Vlees

    Wildstoofpotje

    Wildstoofpotje. In mijn vriendenkring zijn de meningen verdeeld over wild. De één is er zot van, de ander kan het niet zo smaken. Jullie kunnen natuurlijk al raden bij welke groep ik hoor. Ik ben er helemaal WILD van. Hertenkalf, hazenrug, everzwijn, eend,… Het kan mij zo smaken! Het wildseizoen is helemaal mijn ding. Al kan ik zeker nog wat…

  • Ovenschotels,  Vlees

    Witloofrolletjes met prosciutto en salie

    Iedereen kent de beroemde ovenschotel ‘witloof met hesp’ wel. Een gerecht dat bij elk Vlaams gezin meermaals per jaar op tafel komt. Een echt hartverwarmend winters gerecht. Voor veel kindjes is witloof niet de meest favoriete groente en ik ken ook menig volwassenen bij wie het nou niet meteen in de top drie van lekkerste groenten staat, maar wij vinden…

  • Wild

    Quinoa met lamsgehakt en munt

    Hallo allemaal, vandaag vertel ik jullie over deze lekkernij. Het zal voor de vaste lezers wel duidelijk zijn dat ik graag quinoa eet en dat ik er ook heel graag mee kook. Een tijdje terug wees een kennis me erop dat dit ook zo zijn nadelen heeft. Door de stijging in populariteit in het Westen, stijgt de prijs ook voor…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Vlees

    Ovenschotel met aardappel, spek en witte kool

    Haaaa, deze ovenschotel met aardappel, spek en witte kool… SO GOOD! Zoals velen onder jullie weten ben ik nog maar pas getrouwd. Een goede maand geleden stapten de echtgenoot en ik in het huwelijksbootje. Enkele dagen later vertrokken we op huwelijksreis naar Tanzania en Zanzibar. Daar heb ik natuurlijk veel inspiratie opgedaan. Ik kocht er ook een kookboek en daar…

  • Gevogelte,  Pasta

    Groene erwtjespasta met kip en spinazie

    Vandaag nog eens een heerlijk pastaatje op ‘As cooked by Ginger’ én het is ook nog eens een gluten- en lactosevrije pasta. Moet kunnen! Een tijdje geleden ging ik bij Albert Heijn op zoek naar glutenvrije pasta en ik botste op de groene erwtenpasta. Spirelli’s op basis van meel van groene erwtjes. Ik eet stiekem heel graag erwtjes en het…