• Aperitief,  Gevogelte,  Lunch

    Slawraps met kipgehakt

    Dit is zo één van die gerechtjes die je perfect als hoofdgerecht kan eten, maar ook als hapje kan opdienen of als lunch kan eten. Multifunctioneel, noemen we dat. En I love it! Dit gerechtje staat al een hele tijd op het to-cook lijstje, dat ondertussen zo lang is dat het ik het bos door de bomen niet altijd meer…

  • Vlees

    Gevulde paprika met cheddar en avocadodressing

    Paprika is een ideale groente om te vullen. Het oogt mooi, het smaakt lekker en paprika past qua smaak bij veel. Het is sterk van smaak waardoor je niet al te veel nodig hebt om een smaakvol gerechtje te maken. Ik gaf onlangs een workshop waarvan ik nog best wel wat rode paprika’s over had. Jullie weten ondertussen al lang…

  • Vlees

    Wok met bloemkoolrijst, champignons en spek

    Als dat niet ‘Hallo, het is winter’ schreeuwt, dan weet ik het ook niet meer. Champignons en spek, hmmm. Een heerlijke combinatie. Het klopt ook helemaal met de bloemkoolrijst. Een hartverwarmend recept. Ik kan van tijd tot tijd echt genieten van een lekkere wok. Het is gewoon ook zo leuk om te maken. Kijken wat je in de koelkast hebt…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Wild

    Lasagne met lams en butternut

    Omdat een lekkere lasagne altijd smaakt. Altijd! Het is echt comfortfood en kan zo vreselijk smaken op een koude herfst- of winterdag. Thuiskomen in een warm huisje en dan een lekkere lasagne kunnen eten. Iedereen kent de standaard lasagne wel, met bolognese en bechamel, maar je kan hem natuurlijk op duizend-en-één verschillende manieren maken. Met zalm en spinazie, vegetarisch met…

  • Comfortfood,  Vlees

    Wok met biefstuk en spinazie

    Dit gerechtje is geheel toevallig ontstaan. Ik had een receptje in gedachten en had hiervoor de biefstuk al uitgelegd. Toen de avond aanbrak en ik aan het avondeten ging beginnen, had ik plots helemaal geen zin meer in het recept dat ik ging testen voor de blog, maar wel in een wokje. Eentje met veel sojasaus en noedels. Aangezien ik…

  • Comfortfood,  Gevogelte

    Quinoa chicken chili

    Een stevige chili, zoals deze quinoa chicken chili, dat kan toch zo enorm troostend werken, vinden jullie ook niet? Echt troostvoer, of zoals we het ook wel noemen: Comfortfood. Ik ben sowieso helemaal te vinden voor bowlfood en daarmee bedoel ik: Eten dat je in één kom kan doen en gewoon lekker met een vork alleen kan opeten. Oké, dat…

  • Comfortfood,  Vlees

    Vitello Tonnato Burger

    De meesten zullen wel gekend zijn met Vitello Tonnato, dat is zeer dun versneden kalfsvlees met een sausje van ansjovis en tonijn. Het is een combinatie van smaken die ik persoonlijk héél lekker vind. Ansjovis, tonijn, kappertjes,.. allemaal ingrediënten die mij zeker en vast kunnen bekoren. Als we er dan ook nog eens een burger van maken, tja, dan gaat…

  • Gevogelte

    Wortel- en courgettenoedels met kip en pindasaus

    Wie houdt er nu niet van tijd tot tijd van een goed wokje? Ik alvast wel. Het is zo’n beetje mijn go-to meal als het snel moet gaan. Even kijken welke groentjes er nog in de koelkast liggen, alles bij elkaar wokken, een noedelsoort kiezen of wat rijst erbij of scampi’s, kip,… Zoveel keuze! Je kan zoveel verschillende dingen doen…

  • Salades,  Vlees

    Rosbiefsalade met tomatensaus

    Een heerlijke salade, daar hebben we allemaal wel eens zin in. Ik eet ze heel graag, maar van mij mogen ze wel wat specialer zijn. Als ik ze zelf maak, zorg ik altijd voor voldoende ingrediënten, zodat je niet gewoon sla, komkommer, wortel en tomaat aan het eten bent. Je kan je salade zonder al te veel moeite wat opvrolijken.…