-
Vis met een korstje van hennepzaad
Eten met een korstje rond… Dat voelt nogal nostalgisch. Ik heb daar niet meteen een reden voor, want het is nu niet zo dat wij dit thuis continu aten. Al kon la mama wel de lekkerste gepaneerde kalfslapjes met pasta en tomatensaus maken. Toch wel één van mijn favorietjes, misschien vandaar het nostalgisch gevoel. Eten met een korstje rond is…
-
Broccoli-zalmquiche met quinoakorst
Ik ga me niet populair maken met deze uitspraak, maar ik hou niet van bladerdeeg. Ik vind het gewoon niet lekker. Het schilfert zo, het is vettig en ik vind de smaak niet top. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Dus ik eet het zo goed als nooit. Bij quiche eet ik vaak de vulling op en laat…
-
Quinoa met scampi en pinda
Goeiedag, allemaal! We hebben met deze quinoa met scampi en pinda nog eens een nieuwe blogpost. Misschien hebben jullie gemerkt dat er wat minder recepten online gekomen zijn deze week, maar dat is omdat ik ondertussen een getrouwde vrouw ben. Hopelijk toch, ik schrijf deze post vóór mijn huwelijk en hij komt erna pas online. Hopelijk geen runaway bride or…
-
Zoete aardappelfrietjes met scampi en bieslookmayonaise
Af en toe een goed frietje kan heel goed smaken. Dat kan niemand ontkennen. Volgens mij eten zelfs de grootste gezondheidsgoeroe’s af en toe een bakje met friet. Om dan de dikke kwak mayonaise niet te vergeten. Deze hoort er verplicht bij. Héér-lijk. Ikzelf ga zelden tot nooit naar de frituur. Als ik frietjes eet, is dat op restaurant met…
-
Zalmburger met mosterddressing en nachos
Hier ben ik weer met een nieuwe burger. Zoals ik al een keertje zei, ben ik constant op zoek naar nieuwe burgerrecepten, omdat ik er gewoon zo dol op ben. Ik vermoed dat er weinig mensen zijn die een lekkere hamburger zo nu en dan niet kunnen smaken. Het lief en ik zijn er alvast dol op. Een zalmburger stond…
-
Pasta met gerookte zalm en rucola
Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken. Pasta voor iedereen! Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd…
-
Wortelnoedels met scampi en spinazie
Een gezond, lekker en koolhydraatarm gerechtje. Niet dat ik zo bezig ben met koolhydraatarm eten, maar ik geef het maar even mee. Noedels kan je van veel verschillende groentjes maken. Courgette, zoete aardappel, komkommer en nu dus ook: Wortel! Super yum en krokant als je het niet te lang bakt. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld rijstnoedels of in een simpel…
-
Spaghetti Puttanesca
Zoals jullie weten probeer ik mijn pasta-inname te beperken tot één maal per week. Dat lukt de ene week al beter dan de andere. Want geef toe, een lekkere pasta is het beste ter wereld. Lekker slurpen, smakken, draaien, smodderen op je witte blouse,… I love it! Ik maak vaak pasta’s op basis van tomatensaus met veel look en ui…
-
Kabeljauwburger met tartaarsaus
Af en toe een burger met veel smaak verorberen kan zo’n deugd doen. Instant happiness! Ook ik laat me er af en toe aan vangen, maar dan is het altijd een zelfgemaakte. Je zal me niet snel spotten in de drive-in van de McDonalds of eender welke fastfoodketen. Ik weet namelijk graag wat er in mijn eten zit. Desondanks ben…
-
Quinoa met gerookte zalm en broccoli
Quinoa met gerookte zalm en broccoli. Zoals het in de zomer steeds het geval is, zullen sommigen onder jullie vakantie hebben en eventueel op een hemels vakantieoord aan het vertoeven zijn en zullen anderen zwetend aan het werken zijn om de boel op te vangen van degenen die op vakantie zijn. Reken mij maar bij de laatste groep. Ik ben…