Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Noedelsalade met mango en wortel

Noedelsalade met mango en wortel. Wat een fris, licht en zomers gerechtje. Zo een gerecht dat er bijna te simpel uitziet, maar waarbij de dressing zorgt voor een echte smaakexplosie. Yum!

We mengen mango met udon noedels en verschillende groentjes en daar doen we een dressing van sesamolie bij die de salade helemaal perfect maakt. Ik krijg er al terug zin in!

Wat heb je nodig?

  • Mango: een rijpe
  • Wortelen
  • Rode paprika
  • Komkommer
  • Lente-ui
  • Pindanoten
  • Dressing: sesamolie, sojasaus, vissaus, ahornsiroop, limoen, rode pepervlokken
  • Udon noedels

Wat moet je doen?

Het meeste werk is het snijden van de groentjes. Je mag de mango, wortelen, rode paprika en komkommer allemaal in dunne reepjes snijden. De lente-ui mag in ringen gesneden worden en de pindanoten mag je grof hakken.

Dan meng je alle ingrediënten voor de dressing.

Als laatste breng je water aan de kook en kook je de noedels gaar. Spoel ze nadien meteen af onder koud water zodat ze niet gaan plakken. Laat kort uitlekken en doe ze in een grote mengkom. Voeg daar alle groentjes en de mango aan toe en meng. Giet er de dressing bij en meng nog eens.

Strooi er de pindanoten over en je salade is klaar. Lekker!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Lente-ui: Deze kan je vervangen door dun gesneden rode ui of koriander.
  • Rode kool gaat ook lekker zijn bij deze salade.
  • Lekker veel koriander is een perfecte aanvulling van deze salade
  • Eiwitten toevoegen: Dit recept leent zich perfect als side dish voor vlees, vis en schaaldieren. Ik zou er bijvoorbeeld kruidige kipspiesjes, scampi’s, kippenreepjes, zalm,… bij serveren.
  • Op voorhand maken: Je kan de salade perfect op voorhand klaarmaken. Het is een perfecte salade om toe te voegen aan je vaste mealprep stramien.
  • Bewaren: Je kan de salade een drietal dagen bewaren in de koelkast.

Fan van noedels? Check dan zeker eens deze toppers!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Noedelsalade met mango en wortel

As Cooked By Ginger
Een frisse noedelsalade met mango en wortel die perfect kan dienen als side dish om kip, scampi's, zalm,.. bij te serveren. Al is ie gewoon zo ook super lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 1 rijpe mango in dunne reepjes
  • 2 wortelen in dunne reepjes
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 100 g udon noedels
  • 60 g pindanoten grof gehakt

Voor de dressing

  • 1 el sesamolie
  • 1/2 el sojasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 1/2 el ahornsiroop
  • 1/4 tl rode pepervlokken

Instructies
 

  • Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel meteen onder koud water en laat uitlekken.
  • Doe de noedels in een grote mengkom, samen met de mango, wortelen, paprika, komkommer en lente-ui.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en voeg toe aan de salade.
  • Meng goed en strooi er de pindanoten over.
  • Serveer zo als frisse lunch of met kip, zalm, scampi's,… on the side. Smakelijk!
Trefwoord Mango, Noedels, Wortelen

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept