Pastasalade met mozzarella en basilicum
Easy peasy pasta salade, dat is waar we vandaag wel over kunnen spreken. Weinig ingrediënten, snel klaar, heel gemakkelijk te maken en super fris en lekker. Ideaal als licht avondeten of als side dish voor alle gezellige barbecues die er deze zomer nog op de planning staan.
Je kan het gerechtje met elke pasta maken die je wilt, maar ik besloot voor de nieuwe Bio pasta op basis van groentjes van Delhaize te gaan. Je hebt fusilli op basis van groene erwtjes en je hebt macaroni op basis van rode linzen. Ik ging voor de fusilli op basis van groene erwtjes. Deze bestaat voor 100% uit erwtenmeel. Het smaakt wat anders dan gewone pasta, maar ik vind het persoonlijk echt lekker. Het is een keertje iets anders én.. Ziet het er niet leuk uit?
Benodigdheden, voor 2 personen als hoofdgerecht:
230 g Bio groentepasta van Delhaize
20 ml witte wijnazijn
30 ml olijfolie
2 el citroensap
150 g mini mozzarella
50 g pijnboompitten
50 g parmezaanschilfers
handvol verse basilicum
peper, zout
Bereiding:
Kook de pasta gaar zoals aangewezen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en doe de pasta in een mengkom.
Meng de witte wijnazijn, de olijfolie en het citroensap en giet het bij de pasta. Rooster de pijnboompitten en snijd de verse basilicum in fijne reepjes. Voeg samen met de mozzarella en parmezaanschilfers toe aan de pasta. Meng en kruid met peper en zout.
Zo gemakkelijk gaat dat. Zomers lekker!
TIP: Lekker met scampispiesjes, kippenblokjes of als side bij een bbq!
Laurence
6 Comments
Pingback:
Laura Jorissen
Ik heb juist dit hittegolf recept gemaakt in niet hittegolf temperaturen 🙈 zo simpel maar zooo lekker, de dressing mmm! Weer een top gerecht!
As Cooked By Ginger
Hoi Laura,
Super leuk om te horen, doet me plezier 🙂
Dankjewel voor je berichtje!
Laurence
Pingback:
Pingback:
Pingback: