• Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met prosciutto en vodkasaus

    Hoor ik daar vodka? Jawel, toch wel! Het is voor mij een gewoonte geworden om mijn pastasauzen altijd met witte of rode wijn klaar te maken (en soms rosé als ik zonder zit, kan allemaal!), maar af en toe moet je buiten je comfortzone treden en gewoon eens voor iets anders gaan. Vodka, dus. Dat werd het en het was…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met gegrilde tonijn

    Zoals beloofd in het begin van januari, toen ik mijn nieuwjaarsmenu aan jullie voorstelde, ging mijn recept van het hoofdgerecht nog online komen. En hier is hij dan, de lekkere pasta met een stukje fantastische vis. Vis die je het best zo puur mogelijk laat, die zo lekker is dat je er amper nog iets mee moet doen. Producten die…

  • Gevogelte,  Pasta

    Groene erwtjespasta met kip en spinazie

    Vandaag nog eens een heerlijk pastaatje op ‘As cooked by Ginger’ én het is ook nog eens een gluten- en lactosevrije pasta. Moet kunnen! Een tijdje geleden ging ik bij Albert Heijn op zoek naar glutenvrije pasta en ik botste op de groene erwtenpasta. Spirelli’s op basis van meel van groene erwtjes. Ik eet stiekem heel graag erwtjes en het…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Pasta met gerookte zalm en rucola

    Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken. Pasta voor iedereen! Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met een romige paprikasaus en kalfsvlees

    Hier ben ik weer met een geweldig lekkere pasta, al zeg ik het zelf. Moet af en toe kunnen, hé, jezelf prijzen omwille van je kook’kunsten’. Deze pasta maakte ik een beetje zonder voorbereiding. Ik wilde graag iets met mijn paprika’s doen die stilaan het levenseinde naderden én ik had ongelooflijk veel zin in pasta. Dat stond dus vast. Toen…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti Puttanesca

    Zoals jullie weten probeer ik mijn pasta-inname te beperken tot één maal per week. Dat lukt de ene week al beter dan de andere. Want geef toe, een lekkere pasta is het beste ter wereld. Lekker slurpen, smakken, draaien, smodderen op je witte blouse,… I love it! Ik maak vaak pasta’s op basis van tomatensaus met veel look en ui…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Rigatoni met spekjessaus

    Het lief en ik aten nog eens pasta en wel deze heerlijke en smeuïge rigatoni met spekjessaus. Dit gerecht is geheel toevallig ontstaan. Ik had geen eten in huis en dook dus even de diepvries in. Ik kreeg vervolgens onnoemelijk veel zin in spekblokjes dus ging ik er volledig voor. Een geslaagd, simpel en lekker sausje. Comfortfood, of troostvoer, zoals…

  • Pasta,  Veggie

    Farfalle met tomaat en mozzarella

    Wie houdt er nu niet van de tomaat-mozzarella combinatie. Iederéén, toch? Ik alleszins wel. Ik hou ook van eenvoudig voedsel. Niet teveel ditjes en datjes, maar simpele en lekkere gerechten. Dat zie je ook aan deze pasta. Hij bevat niet te veel ingrediënten, maar met wat verse groentjes en kruiden kom je al een heel eind. Ik probeer ook nog…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Pappardelle met Italiaanse worstsaus

    Eindelijk nog eens een pastagerecht op As cooked by Ginger. Dat is lang geleden, hé! Het was voor mezelf ook even geleden dat ik nog pasta gegeten had en God, wat smaakt dat dan heerlijk. Het lief en ik zijn pastaboefers, maar proberen het op maximum één keer per week te houden. Pasta heeft ook zoiets romantisch. Samen ’s avonds…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Spaghetti met mozzarella-gehaktballen in tomatensaus

    Jawel, we hebben er weer een heerlijke pasta bij. Ik eet heel graag pasta en het liefst van al met een lekkere tomatensaus. Dat wist je misschien al en dat valt misschien ook op aan het aantal pastaposts mét tomatensaus versus pastaposts zonder tomatensaus. Ik maak tomatensaus ook vaak op gevoel, dus het is altijd iets moeilijker om er hoeveelheden…