Ovenschotels,  Vis

Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie

Een hartverwarmende ovenschotel, ik vind het alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even in de oven moet poppen vooraleer je kan eten. Daardoor is het ook erg handig om voor een ovenschotel te kiezen als je bezoek krijgt en nog handiger als er een grote groep over de vloer komt. Je moet zelf niet meer in de keuken staan en kan gewoon samen met je gasten wachten totdat de oven begint te piepen. Nu, deze combinatie zou ik niet zo snel op een feestje serveren, eerder een lekkere groenten of pasta-schotel, deze is meer aan de simpele (maar wel heel lekkere!) kant. Een aanradertje, vind ik!

IMG_0508

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 zalmfilet

8 krielaardappelen

2x grote handvol verse spinazie

200 ml room (ik neem light)

2 el mosterd of 1 el dijon

100-150 g geraspte emmentaler

peper, zout, tijm

IMG_0505

Bereiding:

Kook de patatjes bijna gaar en snijd ze erna in de lengte in 2 of 4 stukken. Snijd de zalm in grote stukken. Doe beide in een ovenschotel. Bak de spinazie kort aan totdat deze geslonken is en doe bij in de ovenschotel.

IMG_0504

Neem er apart een kommetje bij en doe er de room en mosterd in. Meng en kruid nadien stevig met peper, zout en een beetje tijm. Giet over de zalm, spinazie en patatjes. Zorg dat het even verdeeld is. Verdeel er nadien de kaas volledig over en zet zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en nadien nog 5 minuten op de grill zodat de kaas mooi goudbruin kan worden.

Genieten maar!

IMG_0506

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *