
Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie
Een hartverwarmende ovenschotel, ik vind het alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even in de oven moet poppen vooraleer je kan eten. Daardoor is het ook erg handig om voor een ovenschotel te kiezen als je bezoek krijgt en nog handiger als er een grote groep over de vloer komt. Je moet zelf niet meer in de keuken staan en kan gewoon samen met je gasten wachten totdat de oven begint te piepen. Nu, deze combinatie zou ik niet zo snel op een feestje serveren, eerder een lekkere groenten of pasta-schotel, deze is meer aan de simpele (maar wel heel lekkere!) kant. Een aanradertje, vind ik!
Benodigdheden, voor 2 personen:
1 zalmfilet
8 krielaardappelen
2x grote handvol verse spinazie
200 ml room (ik neem light)
2 el mosterd of 1 el dijon
100-150 g geraspte emmentaler
peper, zout, tijm
Bereiding:
Kook de patatjes bijna gaar en snijd ze erna in de lengte in 2 of 4 stukken. Snijd de zalm in grote stukken. Doe beide in een ovenschotel. Bak de spinazie kort aan totdat deze geslonken is en doe bij in de ovenschotel.
Neem er apart een kommetje bij en doe er de room en mosterd in. Meng en kruid nadien stevig met peper, zout en een beetje tijm. Giet over de zalm, spinazie en patatjes. Zorg dat het even verdeeld is. Verdeel er nadien de kaas volledig over en zet zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en nadien nog 5 minuten op de grill zodat de kaas mooi goudbruin kan worden.
Genieten maar!


5 Comments
Pingback:
Laura
Dag Laurence,
Op hoeveel graden mag de oven voor dit gerecht?
As Cooked By Ginger
Hoi,
Op 180°C. Ik heb het bij in het artikel gezet 🙂
Veel kookplezier!
Sofie
Zou dit ook lekker zijn met kip?
As Cooked By Ginger
Absoluut! Goed idee 🙂