-
Kalfsburger met zoetzure rode kool en een mosterddressing
Ooooh ja hoor, hier zijn we weer met een lekkere burger. Eentje om gretig je tanden in te zetten! Dat is wat de husband en ik alvast toch gedaan hebben. Gesmaakt dat het heeft! Moest ook maar zo lekker niet zijn, hé. Ik heb het waarschijnlijk al eens vermeld, maar ik experimenteer enorm graag met burgers. Daar ontsnappen ook de…
-
Linzencurry met kikkererwten
Van tijd tot tijd genieten van een heerlijke bowl curry, dat kan smaken. Het is ook gewoon zo’n veelzijdig gerecht. Je kan er zoveel mee doen. Je kan kiezen welke groentjes, kruiden, vlees, vis, vleesvervangers,… je erin doet. Helemaal geweldig, vind ik dat. Zo’n grote kom curry met wat rijst of rijstnoedels kan echt tellen als comfortfood ook. Een kom…
-
Gevulde butternut met linzen en feta
Na even een kleine break, kan de instroom aan nieuwe recepten weer beginnen voor jullie. Te starten met deze gevulde butternut met linzen en feta. Door de drukte met de blog, de feestdagen en wat nog allemaal, heeft het creëren van nieuwe recepten even op een lager pitje gestaan. But i’m back! En met een knaller van een gezond receptje.…
-
Wok met biefstuk en spinazie
Dit gerechtje is geheel toevallig ontstaan. Ik had een receptje in gedachten en had hiervoor de biefstuk al uitgelegd. Toen de avond aanbrak en ik aan het avondeten ging beginnen, had ik plots helemaal geen zin meer in het recept dat ik ging testen voor de blog, maar wel in een wokje. Eentje met veel sojasaus en noedels. Aangezien ik…
-
Quinoa chicken chili
Een stevige chili, zoals deze quinoa chicken chili, dat kan toch zo enorm troostend werken, vinden jullie ook niet? Echt troostvoer, of zoals we het ook wel noemen: Comfortfood. Ik ben sowieso helemaal te vinden voor bowlfood en daarmee bedoel ik: Eten dat je in één kom kan doen en gewoon lekker met een vork alleen kan opeten. Oké, dat…
-
Vitello Tonnato Burger
De meesten zullen wel gekend zijn met Vitello Tonnato, dat is zeer dun versneden kalfsvlees met een sausje van ansjovis en tonijn. Het is een combinatie van smaken die ik persoonlijk héél lekker vind. Ansjovis, tonijn, kappertjes,.. allemaal ingrediënten die mij zeker en vast kunnen bekoren. Als we er dan ook nog eens een burger van maken, tja, dan gaat…
-
Curry van aubergine en kokos
Een lekkere en smaakvolle curry van tijd tot tijd kan enorm smaken. Wat rijst of noedels erbij en je hebt meteen een heerlijke maaltijd. Ik vind het ook leuk om te maken omdat je er zeer uitgebreid mee kan experimenteren. Verschillende soorten kruiden gebruiken, de ene keer wat meer curry gebruiken, de andere keer eens gaan voor een extra spicy…
-
Spaghetti met walnotenpesto en spekjes
Enkele dagen geleden kregen jullie het receptje voor de walnotenpesto te zien. Wat een toppertje. Pesto is natuurlijk niet het allergezondste en meest magere gerecht dat er bestaat, maar het is wel verdraaid lekker, toch? Niks mis met af en toe te zondigen. Ik vind pesto het aller lekkerst als het tot een simpele pasta omgevormd wordt. Dat is dan…
-
Quinoa Caprese
Een goede, kwaliteitsvolle salade Caprese. Dat lusten we allemaal wel eens. Wanneer de tomaten op hun lekkerst zijn en je een heerlijke bol buffelmozzarella in je koelkast hebt liggen, kan je in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel toveren. Weinig werk, gemakkelijk te maken en oh zo lekker. Het heeft niet veel nodig om helemaal top te zijn. Een…
-
Zoetzure kip met rijstnoedels
Zoetzure saus kan je natuurlijk gemakkelijk uit een pakje kopen. Leuk en zo, maar dan heb je geen controle over wat erin zit. Als je hem lekker zelf maakt, heb je dat wel. Ik heb het niet zo voor eten uit pakjes. Ik wil graag weten wat ik eet en vooral ook zelf kiezen wat er in mijn eten zit.…