• Comfortfood,  Vis

    Zalmburger met mosterddressing en nachos

    Hier ben ik weer met een nieuwe burger. Zoals ik al een keertje zei, ben ik constant op zoek naar nieuwe burgerrecepten, omdat ik er gewoon zo dol op ben. Ik vermoed dat er weinig mensen zijn die een lekkere hamburger zo nu en dan niet kunnen smaken. Het lief en ik zijn er alvast dol op. Een zalmburger stond…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Pasta met gerookte zalm en rucola

    Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken. Pasta voor iedereen! Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd…

  • Comfortfood,  Gevogelte,  Soep

    Noedelsoep met kip en sojascheuten

    Noedelsoep,… bestaat er iets beter dan dat? Ik vind het zo lekker! En het lief is het er helemaal mee eens. Bij ons staat het dan ook regelmatig op het menu. Al maak ik hem bijna nooit twee keer hetzelfde. Ik probeer er altijd wel weer wat anders mee, want experimenteren in de keuken is gewoon zo plezant. Een beetje…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met een romige paprikasaus en kalfsvlees

    Hier ben ik weer met een geweldig lekkere pasta, al zeg ik het zelf. Moet af en toe kunnen, hé, jezelf prijzen omwille van je kook’kunsten’. Deze pasta maakte ik een beetje zonder voorbereiding. Ik wilde graag iets met mijn paprika’s doen die stilaan het levenseinde naderden én ik had ongelooflijk veel zin in pasta. Dat stond dus vast. Toen…

  • Comfortfood,  Vis

    Kabeljauwburger met tartaarsaus

    Af en toe een burger met veel smaak verorberen kan zo’n deugd doen. Instant happiness! Ook ik laat me er af en toe aan vangen, maar dan is het altijd een zelfgemaakte. Je zal me niet snel spotten in de drive-in van de McDonalds of eender welke fastfoodketen. Ik weet namelijk graag wat er in mijn eten zit. Desondanks ben…

  • Comfortfood,  Vis

    Curry van vis en mango

    Een regelrecht toppertje, deze curry van vis en mango. Ik ben een grote fan van curry’s. Kokosmelk, bouillon, currypasta,.. en experimenteren maar. Je kan met zoveel verschillende ingrediënten werken dat je eindeloze opties hebt. Je kiest een basis: vlees, vis, vegetarisch en dan de groentjes en kruiden die je erbij wilt doen. Een tijdje laten pruttelen op het vuur en…

  • Comfortfood,  Gevogelte

    Courgettenoedels met kippengehaktballetjes

    Hallo allemaal, vandaag weer een nieuw gezond gerechtje. Courgettenoedels, die kan je echt voor alles gebruiken. In principe kan je ze gewoon als pasta-vervanger gebruiken en er hetzelfde gerecht mee maken als je met de pasta zou doen. Natuurlijk is de smaak heel anders en moet je extra goed kruiden. Het zal pasta nooit van de troon kunnen stoten, want…

  • Comfortfood,  Gevogelte,  Lunch

    Quinoa met gehakt, shiitake en rucola

    Ik heb nog eens een ‘Help, ik weet niet wat ik moet maken en verzin maar iets’-gerechtje voor jullie. Ik was op een vrijdagavond onvoorbereid op het eten en belde het lief om te vragen wat het moest worden. Op twee minuten tijd, na wat gebrainstorm en top teamwork, kwamen we op een aantal ingrediënten die het lief uiteindelijk ging…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Veggie

    Lasagne van gepaneerde aubergine

    Holy moly, dit is een échte topper. Jullie kennen de typische Melanzane wel. Het overheerlijk Italiaans gerecht waarbij er een lasagne van aubergines gemaakt wordt. Het is absoluut verrukkelijk, maar af en toe doet deze Ginger eens iets anders. Dus, dacht ik, we gaan er gepaneerde aubergines van maken. Paneermeel, parmezaan en veel kruiden later werd dit lekker gerechtje geboren. …