-
Zoete aardappelfrietjes met scampi en bieslookmayonaise
Af en toe een goed frietje kan heel goed smaken. Dat kan niemand ontkennen. Volgens mij eten zelfs de grootste gezondheidsgoeroe’s af en toe een bakje met friet. Om dan de dikke kwak mayonaise niet te vergeten. Deze hoort er verplicht bij. Héér-lijk. Ikzelf ga zelden tot nooit naar de frituur. Als ik frietjes eet, is dat op restaurant met…
-
Zalmburger met mosterddressing en nachos
Hier ben ik weer met een nieuwe burger. Zoals ik al een keertje zei, ben ik constant op zoek naar nieuwe burgerrecepten, omdat ik er gewoon zo dol op ben. Ik vermoed dat er weinig mensen zijn die een lekkere hamburger zo nu en dan niet kunnen smaken. Het lief en ik zijn er alvast dol op. Een zalmburger stond…
-
Pasta met gerookte zalm en rucola
Pasta met gerookte zalm en rucola. Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Het is namelijk één van mijn lievelingsdingen om te eten én om te maken. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust of die ik niet leuk vind om te maken. Pasta voor iedereen! Het is ook fijn om te maken omdat iedereen het altijd…
-
Noedelsoep met kip en sojascheuten
Noedelsoep,… bestaat er iets beter dan dat? Ik vind het zo lekker! En het lief is het er helemaal mee eens. Bij ons staat het dan ook regelmatig op het menu. Al maak ik hem bijna nooit twee keer hetzelfde. Ik probeer er altijd wel weer wat anders mee, want experimenteren in de keuken is gewoon zo plezant. Een beetje…
-
Penne met een romige paprikasaus en kalfsvlees
Hier ben ik weer met een geweldig lekkere pasta, al zeg ik het zelf. Moet af en toe kunnen, hé, jezelf prijzen omwille van je kook’kunsten’. Deze pasta maakte ik een beetje zonder voorbereiding. Ik wilde graag iets met mijn paprika’s doen die stilaan het levenseinde naderden én ik had ongelooflijk veel zin in pasta. Dat stond dus vast. Toen…
-
Kabeljauwburger met tartaarsaus
Af en toe een burger met veel smaak verorberen kan zo’n deugd doen. Instant happiness! Ook ik laat me er af en toe aan vangen, maar dan is het altijd een zelfgemaakte. Je zal me niet snel spotten in de drive-in van de McDonalds of eender welke fastfoodketen. Ik weet namelijk graag wat er in mijn eten zit. Desondanks ben…
-
Curry van vis en mango
Een regelrecht toppertje, deze curry van vis en mango. Ik ben een grote fan van curry’s. Kokosmelk, bouillon, currypasta,.. en experimenteren maar. Je kan met zoveel verschillende ingrediënten werken dat je eindeloze opties hebt. Je kiest een basis: vlees, vis, vegetarisch en dan de groentjes en kruiden die je erbij wilt doen. Een tijdje laten pruttelen op het vuur en…
-
Courgettenoedels met kippengehaktballetjes
Hallo allemaal, vandaag weer een nieuw gezond gerechtje. Courgettenoedels, die kan je echt voor alles gebruiken. In principe kan je ze gewoon als pasta-vervanger gebruiken en er hetzelfde gerecht mee maken als je met de pasta zou doen. Natuurlijk is de smaak heel anders en moet je extra goed kruiden. Het zal pasta nooit van de troon kunnen stoten, want…
-
Quinoa met gehakt, shiitake en rucola
Ik heb nog eens een ‘Help, ik weet niet wat ik moet maken en verzin maar iets’-gerechtje voor jullie. Ik was op een vrijdagavond onvoorbereid op het eten en belde het lief om te vragen wat het moest worden. Op twee minuten tijd, na wat gebrainstorm en top teamwork, kwamen we op een aantal ingrediënten die het lief uiteindelijk ging…
-
Lasagne van gepaneerde aubergine
Holy moly, dit is een échte topper. Jullie kennen de typische Melanzane wel. Het overheerlijk Italiaans gerecht waarbij er een lasagne van aubergines gemaakt wordt. Het is absoluut verrukkelijk, maar af en toe doet deze Ginger eens iets anders. Dus, dacht ik, we gaan er gepaneerde aubergines van maken. Paneermeel, parmezaan en veel kruiden later werd dit lekker gerechtje geboren. …