-
Bagel met spek, ei en kaas
Iemand zin in een lekkere, vullende, not so healthy maar oh zo lekkere lunch? Dan moet je bij mij zijn vandaag, want zo af en toe mag het toch echt eens iets meer zijn, hé. Na een drukke voormiddag met de kinderen, wanneer je stiekem iets te diep in dat glas gekeken hebt de avond voordien, omdat je zwangerschapscravings hebt…
-
Penne met scampi en asperges
Hoi! Omdat er zoveel vraag naar het receptje was, ben ik maar als een razende aan de slag gegaan om het op tijd tot bij jullie te krijgen. En hier ben ik dan, met het receptje. Het is een simpele pasta met een roomsausje op basis van witte wijn. Ik gebruikte groene asperges omdat ik dit lekkerder vind in een…
-
Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat
Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook! Wij aten de bladerdeegrol…
-
Enchiladas met kipgehakt
Hmm, deze enchiladas met kipgehakt… YUM, zo lekker! Al is de Mexicaanse keuken eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En…
-
Risotto met kastanje, worst en spinazie
Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…
-
Labneh met geroosterde groentjes en za’atar
Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize. Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat? Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse…
-
Pasta met venusschelpen en een crème van courgette
Helemaal geïnspireerd kwam ik terug van onze reis naar Toscane. Veel te veel gegeten en gedronken, maar wel enorm gelukkig. Batterijen opgeladen, klaar voor de volgende drukke maanden. Eén van de gerechten die we aten op vakantie was een pasta met venusschelpen en een saus van courgette. Zo lekker! Ik sloeg het meteen op in mijn hoofd zodat ik het…
-
Gelakte varkensreepjes met gebakken rijst
Van comfortfood gesproken… Deze gelakte varkensreepjes met gebakken rijst zijn echt super lekker. Ik maakte er een grotere portie van, maar ik was vergeten dat husband helemaal niet thuis was. Ik heb er dus twee dagen van kunnen eten. Vond ik helemaal niet erg, hoor. Gebakken rijst is in principe wat we misschien gemakkelijker kennen onder de term ‘fried rice’.…
-
Quesadillas met geitenkaas en vijgen
In feite is een quesadilla een beetje de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Wij smijten er ook van alles tussen en steken het dan tussen het grillmachine. Bij een quesadilla kan je hetzelfde doen. Zolang er maar kaas tussen zit. Kaas is 100% onmisbaar in een quesadilla. Vaak gebruikt men cheddar, zoals ik in deze quesadillas met kalkoen ook…
-
Curry van quinoa en groentjes
Curry’s, I love them! Je kan er zo heerlijk mee experimenteren. Kruiden, groenten, noedels, rijst,… en ja hoor, ook quinoa. Vandaag gaan we dus voor een curry met quinoa. Het voordeel aan quinoa is dat het veel vocht opslorpt waardoor je er een zachte en smeuïge curry mee kan maken. Ik maakte een echte smaakbom. Het is eigenlijk ook een…