Eenpanspasta met kip en paprika
Hoe handig is een ‘one pot pasta’, zoals deze eenpanspasta met kip en paprika. Alles gaat gewoon in één grote pan en amper een kwartier later is je eten klaar. Love it!
Er zijn honderd-en-één eenpanspasta gerechten, maar ik besloot om voor een combinatie van paprika, kip en cajun kruiden te gaan. Een smaakbommetje met een subtiele pikante nasmaak. Zo een gerechtje dat echt super goed gesmaakt heeft en hier nog veel op tafel zal komen.
Waarom? Wel, in de eerste plaats omdat het heel lekker is, maar ook omdat het heel gemakkelijk is om te maken, super snel klaar is en je er maar één pan voor nodig hebt. Het resultaat? Een smeuïge pasta boordevol smaak die het hele gezin zal bekoren!
Benodigdheden, voor 2 personen:
250 g kipfilet
1 rode paprika
1/2 gele paprika
2 el cajun kruiden
500 ml kipbouillon
400 g tomatenblokjes (1 blik)
150 ml volle room
220 g penne
70 g geraspte parmezaan
3 el peterselie, versnipperd
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Snijd de kip en paprika’s in reepjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak de kip er goudbruin in aan. Voeg vervolgens de paprika toe en roer om. Kruid met peper, zout en de cajunkruiden. Bak een drietal minuten en voeg dan de bouillon, room en tomatenblokjes toe. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water, schud een beetje om de resten los te maken en giet ook in de pan.
Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Zet het vuur middelhoog en laat 10 minuten pruttelen of tot je pasta al dente is (zie tips). Zet de deksel half op de pan en roer af en toe.
Voeg als laatste de parmezaan en peterselie toe en meng. Kruid af met peper en serveer.
Tips:
- Pasta: Gebruik een korte pasta met een gaartijd van rond de 10 minuten.
- Je kan look en ui toevoegen indien gewenst. Voeg de ui toe als eerste, dan de kip en de look wanneer de ui glazig is. In de mengeling voor cajun kruiden zit vaak al look-en uipoeder en aangezien ik het graag simpel en snel houd in de keuken, vind ik look en ui zeker geen must. De pasta zal hoe dan ook een smaakbommetje zijn!
- Cajun kruiden: Deze kruidenmengeling kan soms pikant zijn, ze verschillen wat per merk, maar als je dus niet graag spicy eet, verlaag dan de hoeveelheid!
- Deze pasta is het lekkerst en smeuïgst als je hem meteen op eet. Wil je hem toch graag op voorhand maken. Voeg dan wat extra bouillon of room toe wanneer je de pasta opwarmt.
- Bewaren: Leftovers zijn nog mega lekker de dag nadien. Je kan de pasta tot twee dagen later nog opeten.
Smakelijk,
Laurence
Pasta pasta pasta! Het beste van het beste. Neem zeker eens een kijkje bij één van mijn favoriete snelle pasta’s, namelijk deze macaroni met scampi en broccoli of deze snelle pasta met geroosterde groentjes. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Eenpanspasta met kip en paprika
Equipment
- Grote pan met hoge randen en deksel
Ingrediënten
- 250 g kipfilet in reepjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 1/2 gele paprika in reepjes
- 2 el cajunkruiden
- 500 ml kipbouillon
- 150 ml volle room
- 400 g tomatenblokjes 1 blik
- 220 g penne
- 70 g parmezaan geraspt
- 3 el peterselie versnipperd
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan met hoge randen. Korst er de kip in aan.
- Doe vervolgens de paprikareepjes in de pan. Kruid stevig met peper en zout en voeg de cajunkruiden toe. Roerbak 3 minuten.
- Giet de bouillon, room en tomatenblokjes bij de kip en groentjes. Spoel het tomatenblik uit (vul het blik tot aan de helft met water en schud lichtjes) en voeg dit water ook toe aan de pan.
- Breng aan de kook en voeg de pasta toe. Zet het vuur middelhoog en het deksel half op de pan. Laat 10 minuten koken of totdat je pasta al dente is.
- Voeg de parmezaan en peterselie toe, meng en haal van het vuur.
- Kruid af met peper en serveer!
55 Comments
Sofie
Gemakkelijk om te maken, snel klaar, weinig afwas en heel lekker! Perfecte combo! Zowel de kindjes als wij hebben gesmuld 👌
As Cooked By Ginger
Gewelllldig! Bedankt voor je fijne reactie 🙂
Leen
Oh, zo lekker! Ideale snelle en lekkere hap voor op een zaterdagavond!
As Cooked By Ginger
Ge-wel-dig! Doet me veel plezier 🙂
Linde
Super lekker en gemakkelijk receptje!
As Cooked By Ginger
Dankjewel!
Stijn
Overheerlijk gerecht! De pittige smaak maakt het helemaal af! Mijn kids nog maar zelden zo vlot zien bijscheppen!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Dat doet me heel veel plezier!
Nancy
Zo lekker en makkelijk!!
Liselotte
Top receptje.
Zeer snel klaar, niet moeilijk en dan nog eens heerlijk lekker. Ideaal voor tijdens de werkweek. Kindjes vonden het ook top. Kortom, de pot was helemaal op!
As Cooked By Ginger
Geweldigggg!
Marieke
Wauw wat was dit lekker! En heerlijk simpel. Klein beetje te zout, volgende keer gewoon water ipv bouillon denk ik.
As Cooked By Ginger
Hoi! Wij zijn inderdaad zoute eters hier thuis 🙂 Je kan ook 50/50 water en bouillon doen zodat je toch nog de extra smaak hebt. Groetjes!
Vn Laeken Kim
Zeer gemakkelijk en lekker gerecht. Weinig afwas nadien. Ik vervang de room door witte wijn en ik doe er dan wat boursin cuisine in. Mijn man lust absoluut geen room. Dus is dit voor mij het alternatief. ‘
As Cooked By Ginger
Heel goed idee om dan Boursin te gebruiken! 🙂
Nancy
Zo lekker en makkelijk!!
Lien Deroey
Super lekker en gemakkelijk! Ideaal receptje
As Cooked By Ginger
Dankjewel! 🙂
Gitte
Super gemakkelijk en mega lekker recept! Ik had nog een overschotje verse spinazie liggen dus had het er nog bij gedaan en dat smaakte ook kei goed samen.
As Cooked By Ginger
Spinazie gaat er inderdaad super goed bij! 🙂
Adèle De Moor
Overheerlijk en easy gerecht!
Een aanrader!
As Cooked By Ginger
Dankjewel 🙂 Doet me plezier!
Elke Swennen
Super lekker en eenvoudig te maken.
As Cooked By Ginger
Super, dankjewel!
Katleen
Lekker, gemakkelijk, voor ons net iets teveel lopende saus. Volgende keer ga ik wat minder bouillon gebruiken, of het blik van de tomaten spoelen met de bouillon en dus het extra water niet gebruiken.
Leni Bogaert
Superlekker, gemakkelijk én echt iedereen aan tafel tevreden.. Dat maak ik niet te vaak mee.
Ideaal voor de drukke avonden in combinatie met schoolwerk, hobby’s,.. Zal hier zeker nog vaak gemaakt worden.
As Cooked By Ginger
Ohh, geweldig! 🙂
Toke
Zalig recept! 😍
Enorm lekker en snel klaar, ideaal zeg ik u!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Doet me veel plezier 🙂
Shana Vanrijt
1e keer dit receptje gemaakt. Zooo lekker 😋🤤 iedereen heeft gesmuld aan tafel! Jongste dochtertje van 18m zelfs 2x bij moeten scheppen. 😂 Voor herhaling vatbaar!👌
As Cooked By Ginger
Haha geweldig dit! Altijd een dikke plus wanneer de kindjes ook gretig mee eten. Hoera!
Dorien Verwimp
Heel lekker receptje, snel klaar en enkel snijplank, mes en wok nodig! Ik heb enkel puntpaprika’s in huis dus deze gebruikt (moesten op) ook heel lekker!
As Cooked By Ginger
Joepie, heel leuk om te horen! 🙂
Nadja Camps
Een groot succes, elke keer opnieuw!
As Cooked By Ginger
Joepie! 🙂
Fauve
Super gemakkelijk en vooral SUPER lekker! Wauw, topper! Wij werkten het af met verse basilicum, lekker!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Dankjewel voor je fijne reactie!
Machteld
Dit was gooooeeeeddd!!!! Had voor 2p teveel gemaakt, dus we hadden ’s anderendaags nog. M’n man kon niet eens wachten tot ik het weer opgewarmd had en zei ‘Zelfs koud is dat heerlijk’. Goedgekeurd door de hele familie!
As Cooked By Ginger
YAYYY! Geweldig!
Marieke
Wauw wat was dit lekker! En heerlijk simpel. Klein beetje te zout, volgende keer gewoon water ipv bouillon denk ik.
Pingback:
Annelies Waterschoot
Heerlijk recept en supergemakkelijk om klaar te maken!!
Het viel in de smaak bij heel het gezin! 😀
As Cooked By Ginger
Joepie!
Pingback:
Sanne
Wat te doen voor 6 personen?
Evy
Super lekker pastarecept. Het viel in de smaak bij het hele gezin! Dankjewel!
As Cooked By Ginger
Leuk te horen dankjewel!
Pingback:
Michiel
Heel lekker! Ik maakte het voor 4 met poulettekes van de vegetarische slager, enkel rode paprika en zelfgemixte Cajun kruiden.
Kim Vandeneede
Amai, makkelijk te maken, snel klaar en gewoon super lekker! Ik ga dit zeker nog maken!
As Cooked By Ginger
Geweldig!
Claire
Zeer lekker! Ik had nog een paprika en kip liggen dus voila, dinner sorted! Cajunkruiden zelf ‘samengesteld’ en er nog wat pompoenblokjes bijgegooid, was lekkere combi. Het huis rook al snel heel lekker. 22 maand oude dochter (slechte eter) was ook best enthousiast dus da’s een dikke plus in ons boek 😀
Dankjewel voor het receptje!
As Cooked By Ginger
Oh, geweldig als je een picky eater aan het eten krijgt. YAY! Merci voor je leuke reactie 🙂
Sanne
Super lekker! Ik heb dit gerecht al heel vaak gemaakt en het blijft echt goed!
Pingback: