Courgettenoedels met kippengehaktballetjes
Hallo allemaal, vandaag weer een nieuw gezond gerechtje. Courgettenoedels, die kan je echt voor alles gebruiken. In principe kan je ze gewoon als pasta-vervanger gebruiken en er hetzelfde gerecht mee maken als je met de pasta zou doen. Natuurlijk is de smaak heel anders en moet je extra goed kruiden. Het zal pasta nooit van de troon kunnen stoten, want geef toe, pasta overwint alles, maar het is wel een gezond en lekker alternatief. Een mens kan nu eenmaal niet én gezond zijn én elke dag pasta eten. We wish (zucht). Al geniet ik uiteraard heel erg van mijn gezonde voeding. Het zorgt voor een minder zwaar gevoel na het eten en je bent gewoon fitter. De binnenkant van je lichaam is lekker gezond en dat is wat telt. Aan alle twijfelaars, ga een spiraalsnijder halen en probeer het gewoon eens. Het is écht wel lekker.
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 courgettes
350 g kippengehakt
2 dikke tomaten
handvol kerstomaten
1 teen look
scheutje wijn
handvol pijnboompitten
verse basilicum
gedroogde basilicum, tijm, rozemarijn, oregano, bieslook
parmezaan
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Spiraliseer de courgettes en zet apart. Maak van het gehakt kleine balletjes en zet ook apart. Snijd de look heel fijn en de tomaten in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauspan. Voeg de look eraan toe en enkele minuten later de bieslook, tijm, rozemarijn, basilicum en oregano (van alles een flink snufje). Laat even meebakken in de olie en voeg dan de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Wanneer de tomaat wat aangebakken is, giet je er een scheutje rode wijn bij. Laat dit uitkoken. Snijd een handvol verse basilicum fijn en voeg deze vervolgens ook toe. Laat pruttelen op laag vuur en roer af en toe.
Begin met het bakken van de gehaktballen. Korst ze aan op hoog vuur en laat dan verder garen op laag vuur. Zet eventueel de deksel op de pan als je ze sneller wilt laten garen. Wanneer de balletjes bijna klaar zijn, neem je een grote wokpan en stoof je een handvol kerstomaten (ongeveer 12, gehalveerd) aan in goed wat olijfolie en nog wat kruiden (rozemarijn en tijm bvb). Voeg na een paar minuten de courgettenoedels toe en kruid stevig met peper en zout. Dit duurt maar enkele minuten. Als ze warm zijn, voeg je de tomatensaus eraan toe en roer je goed zodat alle noedels bedekt zijn met saus.
Tip: bij het bakken van de noedels kan veel vocht vrijkomen, giet hiervan een beetje weg als je het geheel liever niet te waterig hebt.
Neem twee mooie pastaborden of kommen en verdeel de noedels. Rooster kort wat pijnboompitten en strooi deze over de noedels. Geef ieder ongeveer 3 gehaktballetjes en werk af door wat parmezaan over het geheel te raspen en te versieren met een blaadje basilicum.
Smakelijk!
One Comment
Pingback: