Brownie wafels
OMG, deze brownie wafels zijn ZO lekker. Echt zo één van die gebakjes waarbij het super moeilijk is om eraf te blijven. Ze lagen hier thuis in een koekendoos en ik zag alle gezinsleden om de zoveel richting de koekendoos op het aanrecht trekken. Mezelf inbegrepen.
Chocolade
De intense chocoladesmaak met de smeuïge textuur van brownie en nog extra chocolate chips erin maken van deze brownie wafels de droom van elke chocoladelover! Bovendien zijn ze gemakkelijk te maken en heb je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis. Een echte aanrader, deze brownie wafels!
GreenPan wafelijzer
Dat ik ze mocht bakken in het geweldige wafelijzer van GreenPan maakte de wafels alleen maar nòg beter. Dit wafelijzer is echt HEAVEN. Het is super gemakkelijk in gebruik, om proper te maken én het komt met twee formaten. Eentje met grote ruitjes voor wafels à la Luikse wafels en eentje met kleine ruitjes voor de klassieke vanillewafel. Ik gebruikte voor de browniewafels die met grote ruitjes. Bovendien is het PFAS-vrij waardoor zelfs bij hoge temperaturen er geen schadelijke stoffen vrij komen. Wafels bakken zonder zorgen dus!
Je kan gewoon een stand kiezen tussen fluffy en crunchy in, hoe hard je ze wilt bakken en dan gewoon op start drukken en het toestel kiest het aantal minuten. Het piept wanneer je wafels klaar zijn en voilà, klaar voor de volgende portie deeg. Ik ben fan! Zullen we aan het bakken slaan?
Wat heb je nodig?
- Patisseriebloem
- Cacaopoeder: dit is niet hetzelfde als Nesquick om chocomelk mee te maken.
- Suiker
- Bakpoeder
- Boter: melkerijboter
- Eieren
- Vanille extract
- Melk
- Chocolate chips: geen must maar een dikke aanrader!
Wat moet je doen?
Het recept voor deze brownie wafels is heel gemakkelijk. Je laat om te beginnen eerst je boter smelten in de microgolfoven en zet deze even aan de kant. Dan meng je alle droge ingrediënten, zijnde de bloem, cacaopoeder, suiker en bakpoeder. Daar mag ook een goed snufje zout bij.
Dan mag je alle natte ingrediënten mengen, dit zijn de eieren met de melk en vanille extract. Even goed loskloppen en daar mag dan de gesmolten boter bij. Dit giet je bij de droge ingrediënten en meng je tot één geheel.
Als laatste voeg je de chocolate chips nog toe en voilà, klaar om te bakken.
GreenPan wafelijzer laten voorverwarmen, de gewenste instellingen kiezen en het toestel haar werk laten doen. Love it!
Je mag nadien de wafels laten afkoelen op een rooster, eventueel nog bestuiven met bloemsuiker en je wafels zijn helemaal klaar. Ze gaan in no time op zijn want het is heel moeilijk om er vanaf te blijven. ZO LEKKER!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Cacaopoeder: Gebruik echt cacaopoeder, geen instant Nesquick poeder om chocomelk mee te maken. Dit kan een verschil maken naar consistentie in deeg en de chocoladesmaak zal minder intens doorsmaken.
- Op voorhand maken: Je kan de wafels perfect op voorhand klaarmaken. Ik testte het uit door twee wafels apart te houden en in een koekendoos op het aanrecht te laten staan. Ze bleven nog twee dagen heel lekker, de derde dag waren ze nog goed van smaak maar al een beetje droger. Ik zou zeggen dat ze dus tot 2 dagen later nog lekker zijn, maar het beste de dag zelf en de dag nadien.
- Bewaren: Bewaar de wafels zeker in een afgesloten doos op kamertemperatuur.
Smakelijk!
Helemaal fan van all things chocolate? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze gebakjes.
- Koekjes met walnoot en chocolade
- Chocolate chunk muffins
- Brownie koekjes
- Chocolademuffins met stukjes witte chocolade
- Wafels met chocolade en amandelschilfers
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Brownie wafels
Equipment
- 1 GreenPan wafelijzer https://greenpan.be/products/wafelijzer-cream-incl-2-sets-wafelplaten
Ingrediënten
- 140 g boter
- 180 g patisseriebloem
- 50 g cacaopoeder
- 160 g suiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 2 eieren
- 1 tl vanille extract
- 60 ml melk
- 80 g chocolate chips
- bloemsuiker optioneel
Instructies
- Smelt de boter in de microgolfoven en zet apart.
- Meng de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout.
- Meng in een aparte kom de eieren met het vanille extract en de melk. Klop los en giet er dan de gesmolten boter bij. Meng goed en giet het bij de droge ingrediënten.
- Meng tot één geheel en voeg de chocolate chips toe. Spatel deze eronder en je deeg is klaar.
- Verwarm je wafelijzer en bakken maar! Ik gebruik één ijsschep per wafel en in het GreenPan wafelijzer bakte ik tussen fluffy en crunchy in en stonden ze 4min45sec in. Bij een wafelijzer zonder timer, zou ik na 3-4 minuten checken om te zien of ze gaar zijn.
- Laat afkoelen op een rooster, bestuif eventueel met bloemsuiker en eet op! Smakelijk!
8 Comments
Katya doumont
Hoeveel wafels maak ik met deze hoeveelheden?
As Cooked By Ginger
10 tot 12 wafels 🙂
Sarah
Ik maakte deze wafels al tweemaal, ze zijn echt heel lekker!
As Cooked By Ginger
Yay!! Merci!
Elke
Zooooo lekker!
En met Greenpan wafelijzer in no time tussendoor gebakken 😉
Lynn
Ik maakte de wafeltjes net & ze zijn HEERLIJK!
Elke
Zooooo lekker!
En met Greenpan wafelijzer in no time tussendoor gebakken 😉
Eleni
Super lekker wafels 🧇