Appel uit de oven met bosbessen, yoghurt en granola
Ontbijt je graag gezond, maar wil je in het weekend wel wat anders zonder meteen ongezond te zijn? Ben je nog op zoek naar een tof gerechtje voor die ene brunch met vrienden? Of weet je nog niet wat je dessertje zal zijn bij het etentje met de familie volgend weekend? Ginger to the rescue!
Deze appel uit de oven heeft het allemaal. Gezond, geen toegevoegde suikers, super lekker zowel warm, lauw als koud én je tovert het gemakkelijk om van een ontbijtje naar een dessert. Te mooi om waar te zijn? Ik dacht het niet!
Benodigdheden, voor 4 personen:
4 appels
200 g verse bosbessen
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
1/4 tl kardemom
1 tl vanille extract
sap van 1 sinaasappel
Afwerking: 4 el yoghurt, granola naar keuze, bosbessen
Bereiding:
Check out the video of lees het allemaal hieronder!
Trek met je mes wat sneetjes in de schil van de appel zodat deze niet ploft bij het bakken. Snijd het hoedje van de appels en hol ze uit met een theelepel.
Was de bosbessen en meng ze met het sinaasappelsap, gemberpoeder, kaneel, kardemom en vanille. Vul de appels met dit mengsel en zet ze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Haal ze nadien uit de oven en nu is de keuze aan jou. Ofwel eet je ze lekker warm ofwel lauw of koud.
Leg de gevulde appels op bordjes, doe er een eetlepel yoghurt op en werk af met de granola en extra bosbessen.
TIP: Vervang de yoghurt door een bolletje vanilleijs en je hebt meteen een dessert om U tegen te zeggen. Hmmmm.
Gezond genieten maar!
Laurence