Groene erwtjespasta met kip en spinazie
Vandaag nog eens een heerlijk pastaatje op ‘As cooked by Ginger’ én het is ook nog eens een gluten- en lactosevrije pasta. Moet kunnen! Een tijdje geleden ging ik bij Albert Heijn op zoek naar glutenvrije pasta en ik botste op de groene erwtenpasta. Spirelli’s op basis van meel van groene erwtjes. Ik eet stiekem heel graag erwtjes en het zag er ook nog eens goed uit, dus hop, in de winkelkar en experimenteren maar. Als foodblogger is het belangrijk om zoveel mogelijk te experimenteren. Je creativiteit stimuleren, zeg maar. Eigenlijk geldt dit voor iedereen. Zoveel mogelijk producten proberen en experimenteren met (gezonde) voeding. In de mate van het mogelijke, uiteraard. Voor mij is het alvast mijn grootste hobby en ik houd jullie hier graag van op de hoogte. Volg dus maar even mee.
Benodigdheden, voor 2 personen:
200-250 g groene erwtenpasta (te koop bij Albert Heijn)
2 kipfilets
250 g verse spinazie
1/2 courgette
200 ml lactosevrije room (Dilea)
groot glas witte wijn
1/4 groentebouillonblokje
1 el gemberpoeder
1/2 tl currypoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde basilicum
10 stengels verse bieslook
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Snijd de kipfilets en de courgette in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Stoof de bieslook aan en voeg er na een minuutje het gemberpoeder, currypoeder en paprikapoeder aan toe. Laat de kruiden even aanstoven en voeg dan de kippenblokjes toe. Bak de kip goed aan zodat de blokjes een mooi korstje krijgen. Voeg snel na de kip de courgetteblokjes toe en laat enkele minuten aanstoven. Kruid met peper en zout. Giet vervolgens de wijn erbij, dit mag een flinke bodem zijn. Laat een paar minuten uitkoken en voeg dan de room toe en verkruimel het bouillonblokje erover. Kruid met peper, zout en de gedroogde basilicum. Roer, laat even koken en voeg dan de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en zet de saus dan veel lager zodat hij niet meer kookt, maar wel warm blijft.
Kook de groene erwtjespasta gaar. De saus moet even trekken dus zet je water pas op nadat de saus klaar is. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer heel goed en laat een beetje intrekken. Schep de gewenste hoeveelheid in de borden en laat het heel erg smaken.
Geniet ervan!