Omelet met tomaat en paprika
Omelet met tomaat en paprika. Je kent het wel, van die avonden dat je absoluut geen zin hebt om te koken. Ik heb dat vaak als ik alleen ben. Dan zal ik gemakkelijk een soepje of een boterham eten. Deze omelet met tomaat en paprika is perfect als je eens geen zin hebt om iets te koken, maar ook geen zin hebt in een vette diepvriespizza. Een dikke boerenboterham erbij en je bent klaar om te smullen. Erg weinig werk en iets dat je meestal zo uit je mouw kan schudden. Als je een gemiddeld normaal gevulde koelkast hebt, is dit een recept dat je zonder voorbereiding of zonder naar de winkel te gaan, kan klaarmaken. Ik vind het ook echt super lekker én je kan er heerlijk mee variëren, afhankelijk van wat er in de koelkast ligt.
Wat heb je nodig?
- Eieren
- Melk
- Rode paprika
- Kerstomaten
- Lente-ui
- Geraspte cheddar: of een andere geraspte kaas naar keuze zoals Emmentaler of Gruyère
- Bieslook
- Boerenkool
Wat moet je doen?
Easy peasy en klaar in een wip! We beginnen met de boerenkool. Hiervoor verwarm je de oven op 180°C. Scheur dan de blaadjes boerenkool van de grotere takjes en doe ze in een mengkom. Giet er wat olijfolie bij en masseer in de blaadjes. Kruid met grof zeezout en peper en spreid uit over de bakplaat. Bak 10 minuten en laat nadien afkoelen. Deze stap kan je volledig op voorhand doen en is optioneel.
Dan breek je de eitjes in een kommetje en giet er een klein scheutje melk bij. Kruiden met peper en zout en versnipperde bieslook toevoegen. Mengen en apart zetten.
Dan gaan we over naar onze groentjes. Snijd de paprika in fijne reepjes of kleine blokjes, halveer de kerstomaten en snijd de lente-ui in ringen.
Smelt een klont boter in een pan en bak er de paprika en lente-ui in aan. Bak een 5tal minuten op middelmatig vuur. Voeg dan de kerstomaten toe en zet het vuur hoger. Roerbak eventjes en giet dan de eieren in de pan. Bak 2 minuten en zet het vuur dan lager.
Verdeel een handje cheddar over de omelet en zet de deksel op de pan. Laat bakken tot de omelet volledig gaar is.
Leg op een bord en werk af met de krokante boerenkool. Eet met brood. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Boerenkool: Afwerken met de krokante boerenkool is natuurlijk geen must (ook al is het echt lekker!). Je kan gerust afwerken met verse peterselie of extra bieslook.
- Eieren: Ik tel twee eieren voor één omelet. Dit is voldoende om één grote omelet voor één persoon te maken.
- Variëren: Je kan eindeloos variëren met een omelet. Andere kaas, andere kruiden, andere groenten,..
- Op voorhand maken: Je kan de omelet op voorhand maken en koud eten. Als je hem warm wilt eten, is hij het lekkerste wanneer je hem à la minute maakt. De boerenkool kan je wel op voorhand maken.
- Bewaren: De omelet met tomaat en paprika blijft nog één dag goed in de koelkast.
Smakelijk!
Zin in meer lekkere gerechten met ei? Neem dan eens een kijkje bij deze recepten.
- Frittata met spinazie, paprika en courgette
- Shakshuka met feta en kikkererwten
- Eenpanspatatjes met spek en ei
- Bagel met spek, ei en kaas
- Pesto omelet
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Omelet met tomaat en paprika
Ingrediënten
- 1/3 boerenkool blaadjes los gescheurd
- 2 eieren
- 1 scheutje melk
- 6 stengels bieslook versnipperd
- 1 stengel lente-ui in ringen
- 1/2 rode paprika in fijne reepjes of kleine blokjes
- 6 kerstomaten gehalveerd
- 50 g geraspte cheddar
- peper, zout
- boter & olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de blaadjes boerenkool in een mengkom en giet er wat olijfolie bij. Masseer in de blaadjes en kruid met peper en zout. Spreid uit over de bakplaat en bak 10 minuten. Laat volledig afkoelen.
- Breek de eieren in een kommetje en giet er een scheutje melk bij. Kruid met peper en zout en voeg de bieslook toe. Meng en zet apart.
- Verhit een klont boter in een pan en bak er de paprika en lente-ui in. Zet het vuur lager en laat 5 minuten garen.
- Zet het vuur weer hoger en voeg de kerstomaten toe. Roerbak een minuutje en giet de eieren bij het geheel.
- Bak 2 minuten, zet het vuur wat lager en verdeel de kaas over de omelet. Zet de deksel op de pan en laat volledig doorgaren.
- Leg de omelet op een bord en verkruimel er de krokante boerenkool over. Eet zo of met brood. Smakelijk!
One Comment
Pingback: