Mosselen in rode curry
Dat ik ondertussen zo af en toe in het Delhaize Magazine verschijn, is geen groot nieuws meer. Al mag het dan geen groot nieuws meer zijn, het is wél heel erg leuk nieuws. Met je eigen ontwikkelde receptjes in zo’n tof magazine mogen komen… Ik blijf er fier op. Meer nog, ik doe dat ook geweldig graag.
’s Morgens vroeg vertrekken, boodschapjes gaan doen in de Delhaize van Overijse en dan door rijden naar de studio een beetje verderop. Gerechtje koken, samen stylen en dan foto’s trekken. De professionaliteit van de studio, het materiaal om te stylen en te fotograferen,.. Je houdt het niet voor mogelijk. Puur geluk voor zo’n creatieve ziel als mezelf. Mijn happy place. Momenten dat ik het meest in mijn nopjes ben.
En in mijn nopjes was ik wel tijdens het maken van dit gerechtje. Ik ontwikkelde het en testte het thuis uit. Om het in de woorden van husband te zeggen: ‘Dit is ZO heerlijk!’. Ik moet zelf ook toegeven dat het écht lekker is. Alvast zeker voor herhaling vatbaar. Omdat mosseltjes niet altijd op de klassieke manier gegeten moeten worden, hé.
Willen jullie het receptje? Dat dacht ik al!
Benodigdheden, voor 2 personen:
2 kg mosselen
1 sjalot, versnipperd
1 teen look, versnipperd
3 cm verse gember, fijn versnipperd
½ rode peper, fijn gesneden
1 tl kurkuma
2 el rode curry pasta
250 ml kokosmelk (de dikke variant uit brik)
250 ml visfond
3 stengels lente-ui
limoen
verse peterselie of koriander
brood naar keuze – ik nam ciabatta
Bereiding:
Doe de mosselen in een grote kom koud water. Maak ze proper en leg ze nadien opnieuw in koud water.
Neem er een grote pan bij en doe er een klontje boter en een scheut olijfolie in. Voeg er de versnipperde ui, look, gember en rode peper aan toe. Na enkele minuten voeg je er de rode currypasta aan toe. Meng en voeg twee minuten later de kokosmelk en visfond toe. Kruid met peper, zout en 1 tl kurkuma.
Zet het vuur middenlaag en laat 5-10 minuten pruttelen. Zet het vuur nadien terug hoger, voeg nu de mosselen toe, schud goed en zet dan de deksel op de pot. Laat 5-6 minuten afgedekt koken. Meng nadien goed zodat de saus in de mosselen zit.
Dien op en werk af met lente-ui, wat limoensap en peterselie of koriander (naar keuze).
Serveer met geroosterd brood. Ik smeerde enkele schijfjes ciabatta in met olijfolie en bakte ze aan elke kant een paar minuten in de grillpan.
Laat het smaken!
Laurence
3 Comments
Kim Cannie
Dag Laurence,
Echt alweer een topgerechtje en zo simpel! Ik maakte het als voorgerecht toen we volk over de vloer kregen en iedereen vroeg naar het recept! 😘
As Cooked By Ginger
Oh geweldig!! 🙂
Pingback: